Ostalo

SKIJANJE

Odluka o operaciji Kostelićevog koljena nakon završetka sezone

Ivica Kostelić je početkom tjedna, u pauzi između utrka Svjetskog kupa u norveškom Kvitfjellu i odlaska na trening u austrijski Innerkrems, napravio magnetnu rezonancu desnog koljena u Zaboku i Zagrebu, priopćili su iz Hrvatskog skijaškog saveza...

Ivica Kostelić   FOTO:Robert Anic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Nalazi su proslijeđeni liječničkoj ekipi Saveza, kao i liječnicima koji su najboljeg hrvatskog skijaša zadnjih godina nekoliko puta operirali u švicarskom Baselu.

Sumnja se na manje puknuće prednjeg roga lateralnog meniska desnog koljena, što prema nalazima, nije svježa ozljeda, već je najvjerojatnije nastala u prosincu u Val d'Isereu, a kako ističu u HSS-u, vjerojatno se pogoršala prilikom brojnih skokova za vrijeme nastupa na City eventu u Moskvi krajem siječnja.

"Za konačno liječničko mišljenje potreban je klinički pregled koji će obaviti u nedjelju kasno navečer u švicarskom Bad Ragazu na putu Ivice Kostelića i njegovog tima u Lenzerheide na finale Svjetskog kupa, te će se nakon pregleda i konzultacija s konzilijem liječnika donijeti odluka o eventualnom operativnom liječenju po završetku sezone", priopćeno je iz Saveza.

Za sada nije upitan završetak sezone te će Ivica prema planu nastupiti ovaj vikend na utrkama Svjetskog kupa u Kranjskoj Gori te sljedeći tjedan na utrkama finala Svjetskog kupa u Švicarskoj.