Svijet

BIH

McDonald´s u Mostaru zatvara se zbog stalnih ucjena i pokušaja iznude?

Postoji velika vjerojatnost da će se u Mostaru, zbog konstantnih pokušaja ucjene i iznude, ubrzo zatvoriti McDonald's.

McDonald's   FOTO:Sanjin Strukic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / index.hr

Prema pisanju indexa, u restoran su redovito stizale prijetnje u kojima se pokušalo iznuditi novac: "Državnim istražnim organima uputili smo sve dokumente u kojima se od McDonald'sa traži novac, kako bi prestale ucjene i kontinuirani napadi na naš rad u tom gradu. Zbog interesa istrage detalje ne mogu odati. Svakodnevno primamo prijetnje, ali nećemo pristati na reketaranje, ulazak u mrežu korupcije niti političke igre, čak i pod cijenu zatvaranja našeg restorana" napomenuo je Adi Hadžiarapović, direktor marketinga i komunikacija firme Gliese 581g DL McDonald's.

Osim toga, on tvrdi da je pritisak kulminirao inzistiranjem sanitarne inspektorice Branke Kordić-Udovičić da se poštuje stanoviti Pravilnik o mikrobiološkim standardima iz Narodnog lista "HRHB 22/95": "Ovlašteni laboratorij Zavoda za javno zdravstvo HNK se poziva, kao i u ostalim kantonima, na standarde BiH iz 'Službenog lista RBiH' broj 2/92 i nikad nije postojao problem s ispravnošću proizvoda, ne samo u Mostaru već ni u Sarajevu i Tuzli. Nakon što je inspektorica Kordić-Udovičić, u siječnju kontrolirala tri puta u samo šest dana naš rad, što je nezapamćeno, te kad ništa sporno nije pronađeno, odjedanput, u ožujku dobivamo sporan nalaz iz Službe za zdravstvenu ekologiju u Mostaru i stav da se primjenjuju pravilnici 'HRHB'". navodi Hadžiarapović.

On je odbacio navode o postojanju bakterija u salati (za što su okrivljeni), ali i drugim proizvodima, te naveo da za to postoje svi potrebni dokumenti i dodao: "Podržavamo rad svih inspekcija, ali nemoguće je raditi pod ovim uvjetima, ucjenama i nepoznanicom tko je nadležan da vas kontrolira i izdaje različite nalaze te potom javno širi laži bez odgovornosti".
U mostarskom McDonald'su stalan posao ima 45 osoba.