Ostalo

Muay thai

Klub tajlandskog boksa Blitz Đakovo

Tajlandski boks borilačka je vještina koja nije toliko popularna kod nas, no u Đakovu djeluje klub koji bi to mogao popraviti u budućnosti.Klub tajlandskog boksa Blitz iz Đakova već ima i sudionika na svjetskom prvenstvu u toj borilačkoj vještini.

Klub Tajlandskog Boksa ßlitz   FOTO:Facebook
Piše: Republika.eu / STV

Tajlandski boks ili Muay thai borilačka je vještina koja je nastala kao produkt neprestanih sukoba naroda Tai s jugositoka Kine današnjeg Tajlanda.
Od 1996. godine organizirano se održavaju svjetska i europska prvenstva, sport se širi u Nizozemsku, Francusku, Japan i Švedsku, a u Hrvatskoj egzistira od 1984.godine. A od 1997. godine hrvatski borci nastupaju na svjetskim i europskim prvenstvima i bore se za medalje.

Klub tajlandskog boksa Blitz iz Đakova djeluje 2 godine i trenutačno u njemu trenira 50-ak članova od kojih je 8 aktivnih boraca, koji idu redovito na natjecanja. Jedan od najvećih talenata je i 16. godišnji Andrej Kedveš, kojeg sljedeći tjedan čeka Svjetsko juniorsko prvenstvo u Turskom Istanbulu.

U klubu u Đakovu imaju sjajne uvjete, dovoljno prostora i pravi ring za borbe, pa pozivaju sve zainteresirane mlade da im se priključe treninzima u ovom zanimljivom borilačkom sportu.
Sport nije skup, od opreme treba nabaviti tek rukavice i štitnike.
Danas u Hrvatskoj djeluje oko 20-ak klubova koji se bave ovom ratničkom vještinom, a upravo Đakovčani vjeruju da će uskoro njihov klub postati jedan od poznatijih u zemlji, a naravno i natjecatelji popt Andreja zapaženi reprezentativci na velikim natjecanjima.