Ostalo

POGLEDAJTE BORBU

Đakovčanka Adriana Vuković najmlađa prvakinja Hrvatske u Ultimate fightu

Zagreb je u subotu bio domaćin do sada najjačeg Prvenstva Hrvatske u MMA (Mixed Martial Arts) ili Ultimate fightu, kako se u Hrvatskoj ovaj borilački sport popularno naziva.

Screnshot
Piše: Republika.eu

U sportskoj dvorani OŠ "Marije Jurić Zagorke" , pred 600-tinjak je gledatelja nastupilo čak 125 boraca i borkinja u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. 

Po prvi puta na Prvenstvu Hrvatske u MMA nastupilo je i dvoje Đakovčana, Adriana Vuković i Tihomir Ljubičić.

Od ukupno 95 borbi, od čega 15 finalnih, jedna od najatraktivnijih zasigurno je bila ona između četrnaestogodišnje Đakovčanke, nositeljice zelenog pojasa u brazilskom Jiu-Jitsu Adriane Vuković i dvije godine starije Zagrepčanke, nositeljice crnog pojasa u Taekwondou Lucije Regvat, koje su se borile za titulu juniorske prvakinje Hrvatske

Adriana je nakon svega 30 sekundi polugom na ruku svladala dvije godine stariju i šest kilograma težu protivnicu. 

U revijalnoj borbi apsolutne kategorije, Adriana Vuković je unatoč ozljedi nosa iz prethodne borbe, ipak pristala odraditi i meč protiv Alemke Sarić iz Dubrovnika. Gotovo 20 kg teža i starija Dubrovčanka se dva puta spašavala od poraza, nakon poluge na ruci i gušenja s leđa. Međutim, Adriana je zbog obilnog krvarenja nosa, ipak morala predati borbu i zadovoljiti se titulom viceprvakinje Hrvatske u apsolutnoj kategoriji.

S obzirom na srčanost i raznovrsnost tehnika slobodne borbe (poglavito tajlandskog boksa i brazilskog jiu-jitsu) koje je prezentirala u borbama, mlada je Đakovčanka pokazala da je trenutno najtalentiranija ultimatefight borkinja Hrvatske

Osim Adriane, u najbrojnijoj i najatraktivnijoj seniorskoj kategoriji, onoj do 84 kilograma (koja je brojala čak 13 boraca), nastupio je i Đakovčanin Tihomir Ljubičić. Iako je izgubio na bodove, Tihomir je ostavio vrlo dobar dojam, poglavito jer se nakon nedavne operacije koljena odvažio nastupiti u ovako jakoj konkurenciji.

Najbolji klub bio je domaćin Ultimate fight klub „Ban“ iz Zagreba, ispred UFK „Trešnjevke“ iz Zagreba i UFK „Gladijatora“ iz Dubrovnika.

Nastupom svojih boraca zadovoljan je bio i trener Đakovčana Željko Vuković, koji za 7. travnja najavljuje već sljedeću MMA borbu Adriane Vuković, koja će se u Brčkom boriti protiv dvije godine starije bosanske MMA fighterice.