Ostalo

BRAVO PROFESORE

Kostelić pobjednik slaloma u Kranjskoj Gori

KRANJSKA GORA - Ivica Kostelić pobjednik je slaloma u Kranjskoj Gori. Nakon trećeg mjesta u prvoj vožnji, najbolji hrvatski skijaš odličnim je nastupom u drugoj, iskoristio izlijetanje vodećeg Pinturaulta i ubilježio svoju drugu pobjedu na ovoj stazi.

Ivica Kostelić   FOTO:Zeljko Lukunic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Ivica je u Kranjskoj Gori slavio 2003. godine, a ima još i treće mjesto iz 2001. te drugo iz 2008. godine. Danas je, unatoč problemima s bolnim koljenom, maestralno odradio dvije vožnje. Nakon prvog laufa bio je treći s velikim zaostatkom od sekunde i 51 stotinkom za uvjerljivo vodećim Francuzom Alexis Pinturaultom, a u drugoj je u cilj stigao s 19 stotinki prednosti ispred do tada vodećeg Austrijanca Marcela Hirschera.

Takav poredak ostao je do kraja utrke, s obzirom da je drugoplasirani iz prve vožnje, Šveđanin Andre Myhrer imao uvjerljivo slabiji nastup od Kostelića i zauzeo tek šesto mjesto s 92 stotinke, a vodeći Pinturault napravio veliku pogrešku u drugom dijelu staze te nije stigao do cilja. Treće mjesto pripalo je Austrijancu Mariju Mattu koji je za Ivicom zakasnio 34 stotinke sekunde.

"Ovo je odličan je osjećaj. Nije jednostavno uvijek biti na visokoj razini, slalom je zahtjevna disciplina", kazao je odmah nakon utrke Ivica, priznavši kako je nakon prve vožnje vjerovao u pobjedu.

"Vidio sam priliku i nikad se nisam prestao nadati. Bio sam vrlo fokusiran na svoju vožnju i isplatilo se jer je Alexis napravio veliku pogrešku", ustvrdio je Kostelić.

Ivica je ovom pobjedom učvrstio peto mjesto u ukupnom poretku Svjetskog kupa, ali se četvrtoplasiranom Nijemcu Felixu Neureutheru približio na samo osam bodova zaostatka. Ivica ima 840, a Neureuther 848. Na vrhu nema promjene. Vodeći je i dalje Hirscher, koji je uoči završnice u Lenzerheideu, s novih 80 bodova povećao prednost ispred drugoplasiranog Norvežanina Aksela Lund Svindala. Hirscher ima 1375, a Svindal 1226.


FOTO: Facebook Ivica Kostelić