Događanja

NATJEČAJ

Frame festival Osijek 2013.

Frame Festival je festival kratkometražnog filma kojemu je glavna tema bicikl i biciklistička kultura. Festival će se održati početkom lipnja u Osijeku 2013. godine i ponudit će vrhunsku zabavu svim ljubiteljima biciklističke kulture kroz film, glazbu i umjetnost.

Frame festival Osijek 2013.
Piše: Frame festival Osijek

Od 11.3. je otvoren natječaj za kratke filmove koji traje do 20.5. , a prijaviti se mogu svi kreativci iz raznih kuteva planete. Važno je samo da baš kao i mi dijele ljubav prema biciklima i kameri, ne nužno tim redom.

Frame festival je festival kratkometražnog filma i ekološke kulture kojemu je glavna tema bicikl i biciklistička kultura. Prvi puta će biti održan u Osijeku početkom mjeseca lipnja i kroz dva dana ponuditi će vrhunsku zabavu svim ljubiteljima biciklističke kulture kroz film, glazbu i umjetnost. Festival je jedinstven u regiji, a dio sadržaja održava se na specijalno prilagođenom i originalanom prostoru na otvorenom.

Ekološka strana festivala

Frame festival, osim što popularizira formu kratkog filma, brine i o okolišu. Održavanjem festivala na ovim prostorima, nastojimo promovirati Osijek, Slavoniju i Baranju kao idealno mjesto za cikloturizam i skrenuti pažnju na sve prirodne ljepote koje se puno bolje mogu doživjeti na dva kotača. Zato u programu neće nedostajati dinamike, od zajedničke vožnje kroz prirodu do umjetničkih radionica na otvorenom. Sve to će na kraju biti začinjeno vrućim ritmovima i hladnim pićem. Na festivalu ćete moći vidjeti i novu, pomlađenu postavu BikeMyDay-a koja će se u festival uključiti sa zanimljivim aktivnostima (neka za sad ostanu iznenađenje).

Filmovi koji se prijavljuju na natječaj mogu biti animirani,dokumentarni, snimljeni kamerom, fotoaparatom, mobitelom, a maximalna dužina filma je 8 minuta.

Tema prvog Frame festivala je kratkometražni film o biciklu, biciklizmu, biciklističkim putovanjima, ekološkoj osvještenosti, rekreaciji, slobodi kretanja i sve ostalo što vaša bujna mašta može stvoriti pod zajedničkim nazivnikom – BICIKL

Zahtjevan posao odabira najboljih radova pada na jaka leđa našeg stručnog žirija, a odabrane filmove ćemo prikazati u kinu Urania (Osijek) u lipnju 2013. godine. Autori mogu prijaviti maksimalno 5 filmova , filmovi ne moraju biti snimljeni 2013. godine i mogu biti prikazani već ranije. Za tri najbolja filma osigurane su vrijedne nagrade i unikatni pokali kojima će se stari i mladi filmaši moći hvaliti u susjedstvu, ali i šire.

Natječaj je otvoren od 11.3. do 20.5.
, prijave filmova su besplatne, a linkove na svoje radove možete slati emailom na adresu: contest@framefestosijek.com

Pravila i informacije za prijavu:

    Max. dužina filma: 8 min
    Titlovi – obavezni na engleskom jeziku
    Ime i prezime autora
    Naziv filma i nekoliko rečenica sadržaja

FOTO NATJEČAJ:

Osim otvorenog natječaja za filmove , Frame Festival otvara i natječaj za najbolje fotografije. Sudjelovati mogu svi fotografi bilo da su amateri ili profesionalci, a važno je da se drže teme festivala.

Tema fotografskog natječaja
prati koncept cijelog Frame festivala pa će tako u konkurenciju ući sve vezano uz bicik, biciklizam, biciklistička putovanja, ekološku osvještenost, slobodu kretanja i sve ostalo što vaša bujna mašta poveže sa biciklom.

Najbolje fotografije i ovaj put će odabrati naš stručni žiri, a radovi će biti izloženi u galeriji tijekom i nakon festivala.

Broj fotografija koje autori mogu prijaviti na natječaj je 5, fotografije ne moraju biti snimljene 2013. godine i mogu biti objavljivane već ranije. Za tri najkvalitetnije fotografije osigurane su vrijedne nagrade i vječna slava pobjednika prvog Frame festivala.

Prijave su besplatne, a fotografije možete slati na mail: contest@framefestosijek.com , subject: „Photo". Uz priloženu fotografiju potrebno je napisati ime i prezime autora, naziv fotografije i nekoliko riječi o fotografiji.


Napomena!

Filmovi i fotografije u kojima se očito promovira određena marka, proizvod ili usluga biti će diskvalificirani, te će autor biti obavješten kako bi mogao napraviti eventualne izmjene sukladno pravilima Frame film festivala. Prijavom filma i fotografija na natječaj, autor prihvaća da se njegov rad javno prikaže posjetiteljima Frame festivala. Sudjelovanje u natječaju je besplatno.