Ostalo

GD OSIJEK-ŽITO

Početak natjecateljske sezone

Francuski La Roche Sur Yon i njemački Cottbus prve su stanice nove natjecateljske sezone muške sportske gimnastike. Postaje su to na kojima će se Robert Seligman i Tomislav Marković boriti za prva postolja u 2013. godini.

Seligman, Mađarević i Marković
Piše: Republika.eu

Proljetne pripreme seniori GD Osijek-Žita privest će kraju u Nacionalnom gimnastičkom centru ATON u Nedelišću gdje će se sa ostalim hrvatskim reprezentativcima pripremati za prve sportske izazove u ovoj godini. 

Odličan završtek prošlogodišnje natjecateljske sezone, Seligmanu i Markoviću donio je priliku nastupa na prestižnom pozivnom A turniru u La Roche sur Yon (Francuska) na kojem će ovaj vikend nastupiti samo finalisti Olimpijade u Londonu te 4 najbolja natjecatelja po spravi. 

Podsjetimo: Tomislavovim 2. i Robertovim  4. mjestom na Svjetskoj rang ljestvici najboljih vježbača na tlu odnosno konju s hvataljkama u 2012. godini osiguran je ulazak na ovo prestižno natjecanje. Obzirom da u finale ulaze samo četvorica najboljih iz kvalifikacija, dobar rezultat dat će im dodatni motiv za ostvarenje dobrih rezultata u nastavku sezone.

Samo 2 dana po završetku natjecanja u Francuskoj, od 21. do 24. ožujka u njemačkom Cottbusu održava se 37. izdanje “Turnier des Meister” gdje predstavnike GD Osijek-Žita čeka novi sportski izazov. Samo natjecanje trajat će 4 dana (2 dana kvalifikacijskih natjecanja i 2 dana finala).

Oba ova natjecanja su nam važna i trudit ćemo se odraditi ih što bolje. Biti dio pozivnog A turnira je čast i dokaz kvalitetnog rada i želja nam je tamo ostaviti dobar dojam. Cottbus nam je svima poznat, i Robert i Tomislav su tamo osvajali odličija pa se nadamo da će tako biti i ove godine”, rekao nam je trener Mađarević.