Ostalo

VELIKI USPJEH OSJEČKOG GIMNASTIČARA

Robert Seligman uzeo broncu

Na svom prvom natjecanju u 2013. godini, Robert Seligman uspio je napraviti odličnu vježbu i uzeti broncu!

Robert Seligman   FOTO:Marko Mrkonjic/PIXSELL
Piše: Republika.eu

U današnjem finalu,Seligman je popravio izvedbu iz kvalifikacija te sa ocjenom 15.366 zauzeo 3. mjesto na pozivnom A turniru u francuskom La Roche Sur Yonu. Izvrstan je to početak natjecateljske sezone u kojem osječke gimnastičare čeka niz natjecanja Svjetskog kupa, ali i odlazak na Europsko i Svjetsko prvenstvo.

Poredak u finalu ostao je identičanom onom iz kvalifikacija natjecanja: olimpijski pobjednik iz Londona 2012., Krisztian Berki uzeo je zlato (15.966), Britanac Max Whitloch (15.700) okitio se srebrom, a Slovenac Sašo Bertoncelj (13.600) sa nešto slabijom izvedbom u finalu (13.600) ostao je na četvrtom mjestu. Seligman je bio motiviran što bolje odraditi vježbu u finalu što je u konačnici rezultiralo izvrsnim trećim mjestom.

Samo nekoliko dana predaha na raspolaganju je osječkim gimnastičarima prije nastavka sezone.

Naime, u njemačkom Cottbusu čeka ih nastup na, za njih, prvoj ovogodišnjoj etapi Svjetskog kupa.

"Jako sam zadovoljan dečkima! Robert je ostvario cilj koji smo si zacrtali i to je ono najvažnije. Tomislav je također odradio maksimum u ovom trenutku obzirom da su ga bol u leđima i prehlada zaustavili na putu ulaska u današnje finale. Slijedi nam natjecanje u Cottbusu i nadam se još dobrih vjesti za naše navijače u Osijeku i Hrvatskoj!", iz Francuske je poručio trener Mađarević.