Ostalo

SPORT

HOO raspravljao o izradi strategije sporta

ZAGREB - Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora na 7. je tematskoj sjednici otvorilo raspravu o pristupanju izradi strategije sporta u Hrvatskoj te je utvrdilo postupke i nositelje pojedinih aktivnosti.

Sastanak HOO-a   FOTO:Davor Visnjic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Također, Vijeće je donijelo odluke o daljnjoj racionalizaciji troškova poslovanja, obzirom na gospodarske uvjete u okruženju, a s ciljem nesmetanog funkcioniranja članova HOO-a i svih sportova, priopćeno je iz HOO-a.

Na listu trenera čiji rad sufinancira HOO-a uvršten je kao vrhunski B trener Vjekoslav Kobeščak, trener vaterpola i pomoćni trener vaterpolske reprezentacije na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, a kao treneri mlađih dobnih kategorija uvršteni su Hrvoje Hrestak, trener muške juniorske vaterpolske reprezentacije te Nikola Horvat, izbornik teniske juniorske reprezentacije.

Novi korisnici Razvojnih programa HOO-a su tenisač Borna Ćorić (Program II/1) te bobist Slaven Krajačić, koji postaje potencijalni B olimpijski kandidat u Zimskom olimpijskom programu, i to kao zamjena za Igora Marića.

Zimskim olimpijskim programom za ZOI Soči 2014. godine, HOO trenutno podupire 22 sportaša.