Brodsko-posavska

ZAVRŠILI RADOVI

Centar mladih u Slavonskom Brodu započeo s radom

Stara kinodvorana preuređena je u glavnu dvoranu Centra s velikom pozornicom za koncerte, kazališne predstave i razna druga događanja.

Centar mladih u Slavonskom Brodu   FOTO:Ivica Galović/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Večernji list

Nakon gotovo pet godina otkad su započeli radovi na adaptaciji prostora nekadašnjeg kina "Brod", mladi Slavonskog Broda napokon su dočekali dovršetak građevinskih radova i početak rada Centra mladih. Grad Slavonski Brod u potpunu je rekonstrukciju krovišta i adaptaciju stare zgrade u Starčevićevoj ulici te za opremanje i namještaj ukupno izdvojio oko 2 milijuna kuna. Stara kinodvorana preuređena je u glavnu dvoranu Centra s velikom pozornicom za koncerte, kazališne predstave i razna druga događanja. Na prvom katu manja je konferencijska sala sa 50 sjedećih mjesta te dvije manje uredske prostorije. U prizemlju je internetski caffe. Centar ima dva ulaza, pa je dolazak moguć iz Mesićeve ili Starčevićeve ulice, javlja Večernji list.

Na jučerašnjem predstavljanju Centra mladih novinarima je rečeno kako će za sada radom Centra upravljati gradska ustanova Kazališno-koncertna dvorana „Ivana Brlić Mažuranić“, a organizaciju kulturnih, glazbenih i drugih događaja dogovarat će s udrugama mladih Slavonskog Broda. Prvi ozbiljniji programi očekuju se već ovaj mjesec, pa je tako već za predstojeći vikend najavljen 6. memorijal Brođanina i frontmana grupe "Animatori" Krešimira Blaževića pod nazivom "Ostat ću mlad". Ovim događajem će i službeno Centar svoja vrata otvoriti mladima, navodi Večernji list.

IZVOR: Večernji list