Brodsko-posavska

UČENICI SE NATJEČU U SJEČI STABALA

Otvorena 8. europska šumarska olimpijada

Sudionici Olimpijade smješteni su u brodskim hotelima i prenoćištima, pa je cijeli grad ovih dana pretvoren u "olimpijsko selo"

Ilustracija   FOTO:Marijan Sušenj/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Večernji list

U brodskoj Srednjoj školi M. A. Reljkovića danas je svečano otvorena 8. šumarska olimpijada Alpe-Adria. Brođani su po drugi puta domaćini ovog najvećeg natjecanja mladih šumara Europe, na kojemu će svoje znanje i vještinu razmijeniti stotinjak natjecatelja iz dvadeset škola iz Austrije, Italije, Slovenije i Hrvatske. Na Olimpijadi se natječu srednjoškolci iz zemalja EU, a kako je Hrvatska još uvijek u statusu kandidata, organizacija se radi kroz udruženje Alpe-Adria, javlja Večernji list.

"Cilj natjecanja je predstaviti šumarskog radnika kao vrijednog i ravnopravnog sudionika u svim procesima proizvodnje u šumarstvu, među kojima je sječa stabala jedan od glavnih uzgojnih zahvata" rekao je, za Večernjak, ravnatelj škole Vlado Prskalo

Sudionici Olimpijade smješteni su u brodskim hotelima i prenoćištima, pa je cijeli grad ovih dana pretvoren u "olimpijsko selo". Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatske šume, Ministarstvo obrazovanja i Brodsko-posavska županija. Pored natjecanja, Olimpijada obuhvaća i niz različitih popratnih događanja koja promoviraju šumarske djelatnosti, a u isto vrijeme i grad i županiju. Brodska je škola proteklih godina bila ravnopravan sudionik Olimpijade i jedini predstavnik Hrvatske, a ove im se godine pridružio i zagrebački Šumarski fakultet, piše Večernji list.

IZVOR: Večernji list