Ostalo

9. OSJEČKI FERIVI POLUMARATON

21 kilometar trčanja kroz najljepše dijelove Osijeka

U nedjelju, 24. ožujka pridružite se utrkama ulicama grada Osijeka kao natjecatelji ili navijači. Prve utrke startaju u 9 sati i 30 minuta na Trgu Ante Starčevića.

9. Osječki Ferivi polumaraton
Piše: Republika.eu / Radio Osijek

Na 9. osječki Ferivi polumaraton do sada je prijavljeno 360 sudionika i desetak ekipa iz nekoliko zemalja. Prijave se primaju do nedjelje u 10 sati, od 9.30 počinju utrke predškolaca i osnovnoškolaca, a polumaraton i utrka na 5.000 metara "Jel' trčiš lega?" startat će u 10.30 sa središnjeg osječkog trga.

Poziv svima da sudjeluju ili navijaju uputio je i osječki srebrni olimpijac David Šain koji će se i sam uključiti u utrku. Osječani će moći pozdraviti i najbolju hrvatsku maratonku, olimpijku Lisu Stublić koja je prošle nedjelje na njujorškom polumaratonu osvojila 3. mjesto i postavila hrvatski rekord u polumaratonu.

Gradonačelnik Krešimir Bubalo pozvao je građane da se priključe utrkama u što većem broju, ako ne kao natjecatelji, onda kao navijači. Priznao je da nije za "duge staze" (više je brz i eksplozivan) pa se u utrke uključiti neće, ali može "potjerati" druge startnim pištoljem.

Start i cilj su na Trgu Ante Starčevića, a potom se trči Strossmayerovom do kraja pa nazad preko stredišnjeg Trga i dalje put Donjega grada. Okretište je na Gupčevoj kod Sarajevske ulice, pa oko Trga bana Jelačića zatim biciklističkom stazom do Remize, ispod cestiovnog mosta promenadom do pješačkog mosta kojim će se prijeći Drava. Kroz Tvrđavicu ruta vodi do ZOO vrta i šetnicom uz Dravu pa preko pješačkog mosta, promenadom pored Hotela Osijek do cilja na Trgu.

Organizatori mole vozače i sve sudionike u prometu za razumijevanje jer promet će biti posebno reguliran od 10 do 13 sati, javlja Radio Osijek.