Kino & Film

EKRANIZACIJA BESTSELLERA

50 nijansi sive na platnu

Otkako su krenule informacije da se priprema filmska adaptacija jednog od najprodavanijih naslova 2012. godine, koga ćemo gledati u vodećim ulogama ove suvremene i pomaknute ljubavne priče, postala je glavna tema Hollywooda.

Veliki hit autorice E.L.James   FOTO:tisakmedia.hr
Piše: Republika.eu / tportal.hr

Scenaristica filma Kelly Marcel izjavila je da to pitanje čuje najmanje 300 puta na dan, no kako su obožavatelji ovog bestsellera najvećim dijelom ipak žene, pitanje tko će utjeloviti ulogu seksi, nastranog milijunaša Christiana Greya izazvala je najveće zanimanje. Iako se nagađalo kako bi uloga mogla pripasti Ryan Goslingu, Matt Bomeru, Ian Somerhalderu ili Alexander Skarsgårdu, najnovije glasine idu u prilog australskog glumca Chris Hemswortha

Za ulogu naivne i stidljive studentice Anastasie Steele u igri su priča se, Kristen Stewart poznatija kao Bella iz Sumrak sage, Mila Kunis, Alexis Biedel, Anna Kendrick i Emma Watson.     

Na još jedno zanimljivo pitanje, kako će scene sado-mazo seksa iz knjige autori prilagoditi drugom mediju, scenaristica je odgovorila da su nastojali ugoditi milijunskim obožavateljima romana te da će u filmu biti puno seksa, također eksplicitno prikazanog kao u knjizi, donosi tportal.hr.