Ostalo

VELIK BROJ SUDIONIKA

9. osječki polumaraton

Osijek je bio domaćin tradicionalnog devetog po redu polumaratona. Osječki Ferivi polumaraton okupio je velik broj sudionika, unatoč vrlo hladnom vremenu.

Osječki polumaraton okupio je velik broj sudionika   FOTO:Screenshot STV
Piše: Republika.eu / STV

Vjetar, hladno vrijeme i temperatura ispod nule nisu spriječili sportaše sudionike osječkog polumaratona da sudjeluju u ovoj zanimljivoj sportskoj manifestaciji. Dapače, broj prijava bio je iznimno velik, pa je i sam start kasnio pola sata. Organizatori su vrlo zadovoljni, jer nastupio je do sad najveći broj natjecatelja. Rezultat je za većinu njih ipak bio u drugom planu.

Organizator je Maraton klub Hrvatski Sokol uz pomoć Atletskog kluba Slavonija Žito. Osim trkača maratonaca, u utrci na 5 kilometara pod nazivom "Jel' trčiš lega?" nastupili su i građani Osijeka, ali i najmlađi sudionici, djeca osnovnih škola. No, bilo je tu i poznatih Osječana. Neki od njih su prvi put na ovakvim utrkama.

"Nema ni godinu dana da treniram. Bio sam, onako, prosječni Hrvat a evo sada trčim. Rekao bih, ako mugu ja mogu svi", kaže Igor Delač.

"Za 5 kilometara sam sigurno spreman i ortčat ću. Za polumaraton ipak još ne, ali bitno je da se trenira, trči, i svaka ovakva sportka manifestacija je dobra i želim sudjelovati u njoj", kaže veslač David Šain.

Deveti osječki polumaraton bio je ujedno i ekipno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu, pa su nastupili i najbolji maratonci. Svi su složni kako je osječka utrka jedna od najljepših u Europi jer dionicu od 21 kilometar trči se kroz najljepše djelove grada, pa se većina novih stranih natjecatelja prvi put upozna i s ljepotama grada Osijeka.