Brodsko-posavska

SLAVONSKI BROD

Bolnica će dobiti uređaje za koronarografiju, izvantjelesnu oplodnju i UZV za pregled kukova

Uz izgradnju Poliklinike i hitnog bolničkog prijama, slavonskobrodska Opća bolnica dobit će i niz novih i iznimno vrijednih uređaja, a sve s ciljem podizanja kvalitete usluga.

Opća Bolnica u Slavonskom Brodu   FOTO:Ivica Galović/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Sbonline.net

Uz već ranije najavljeno ulaganje u opremanje bolnice kroz nabavku 10 milijuna kuna vrijednog rendgenskog aparata za koronarografiju, iz brodske bolnice "Dr. Josip Benčević" stižu i nove dobre vijesti. Naime, uskoro bi javnosti trebao biti predstavljen i 1,8 milijuna kuna vrijedan uređaj za izvantjelesnu oplodnju. Očekuje se dolazak UZV uređaja za pregled kukova, čija je vrijednost 600 tisuća kuna a koji bi trebao doprinijeti poboljšanju kvalitete skrbi o najmlađima. ."Uz to stižu i dva iznimno vrijedna uređaja za spašavanje teških komatoznih bolesnika. Posebnu potrebu za njima imali smo prije dvije godine u eri gripe kada smo sve pacijente morali slati u Kliniku za zarazne bolesti u Zagrebu, gdje je postojao jedini takav aparat u Hrvatskoj", pojasnio je ravnatelj brodske bolnice, dr. Milan Bitunjac, javlja Sbonline.

Ukupna vrijednost najavljenih uređaja koji trebaju stići u brodsku bolnicu prelazi iznos od 12,4 milijuna kuna, što je uz ulaganje gotovo 50 milijuna kuna u izgradnju i opremanje Poliklinike i objedinjenog hitnog bolničkog prijama dokaz da i nadležno ministarstvo prepoznaje važnost jedne ovakve ustanove i radi na podizanju kvalitete njene usluge na korist prije svega pacijenata koji joj gravitiraju, piše Sbonline.

IZVOR: Sbonline.net