Ostalo

PH U PLIVANJU

19 medalja za plivače "OSIJEK ŽITA"

Plivači i plivačice "Osijek Žita" su od 21.03. do 24.03.2013. nastupili na Prvenstvu Hrvatske u plivanju za sve dobne kategorije, koje se održavalo u Rijeci, u 50 m bazenu.

Piše: Republika.eu

Već prvog dana je postalo jasno da će to biti još jedno uspješno prvenstvo za plivače iz Osijeka. Plivači i plivačice, pod vodstvom trenera Aleksandra Tompe i Ivana Szabe, krenuli su sa isplivavanjem osobnih rekorda u utrkama na 1500 i 800 m slobodno, a dan je završio sa tri medalje Laure Bijelić u utrci na 800 m slobodno, i to srebrom u ml.juniorskoj, te broncama u juniorskoj i ml.seniorskoj kategoriji.

Drugi dan je žetva medalja nastavljena. Laura i Oliver Bijelić, te štafeta djevojaka mlađih juniorki u sastavu Matea Vila, Marija Dobrošević, Laura Bijelić i Patricija Čorić na 4*200 m slobodno, dodali jučerašnjem broju, ni manje ni više, već ukupno šest medalja!

Cure su srebrene, a Laura i Oliver Bijelić su srebreni ml.juniori i brončani juniori, Laura na 400 m slobodno, a Oliver na 200 m mješovito.

Treći dan je bio u znaku sestara Herek, te Nore Grevinger. Paula i Laura Herek su doplivale do brončanih medalja, Paula do juniorske bronce na 200 m leđno, a Laura do ml.seniorske bronce na 200 m leptir. Nora Grevinger je doplivala do ml.juniorskog srebra na 100 m prsno.

Uspjeh je ponovila i ml.juniorska štafeta djevojaka u istom sastavu , ali na duplo kraćoj dionici, 4*100 m, osvojivši ponovo izvrsno drugo mjesto i srebrenu medalju, i imali smo 13 medalja.

I na kraju, prvenstvo je završilo osvajanjem još šest medalja, što je u ukupnom broju značilo 19 prekrasnih, teško izborenih medalja za naše plivače.

Medalju je osvojila kadetkinja Lea Knežević na 400 m mješovito, Nora Grevinger je bila ponovo odlična u svojoj disciplini prsno, osvojivši na 200 prsno tri medalje u različitim dobnim kategorijama : srebro u ml.juniorskoj, te bronce u juniorskoj i ml.seniorskoj konkurenciji. Šećer na kraju su bile brončane štafete u utrkama 4*100 mješovito, i to ml.juniorska u sastavu Dorotea Živalj (leđno), Nora Grevinger (prsno), Laura Bijelić ( leptir) i Patricija Čorić (slobodno), te juniorska, u kojoj je dionicu leđno, plivala Paula Herek.

I na kraju, nakon 19 medalja, odličnog plivanja svih naših plivača sa isplivanim brojnim osobnim rekordima, i prekrasnog druženja, stigao je i poziv za Mladu reprezentaciju Hrvatske, u koju su "upale" Nora Grevinger, Laura Bijelić i Laura Herek, koje će nastupiti na Troboju Mladih reprezentacija Hrvatske, Slovenije i Srbije, slijedeći vikend u Sloveniji, u Kranju.