Brodsko-posavska

POTPISANI UGOVORI SA STIPENDISTIMA

25 studenata dobilo stipendije Grada Slavonskog Broda

25 studenata s područja grada Slavonskog Broda danas je u Velikoj vijećnici potpisalo ugovor o dodjeli studentske potpore s Gradom Slavonskim Brodom. U pitanju su studenti koji su se prijavili na gradski natječaj 31. listopada 2012. godine, a s kojima Grad ranije nije bio u mogućnosti sklopiti ugovor.

Naime, za vrijeme privremenog financiranja Grad Slavonski Brod ne smije preuzimati nove obveze pa tako nisu mogli biti potpisani ni ugovori s novim stipendistima. Odluka o privremenom financiranju prestaje biti na snazi s 31. ožujkom 2013, a isplata stipendija kreće prvog radnog dana nakon blagdana Uskrsa, točnije 2. travnja 2013.

Iznos stipendije za studente koji studiraju izvan Slavonskog Broda iznosi 1000,00 kuna, a za one koji studiraju u gradu 500,00 kuna.

Gradonačelnik se danas, prilikom potpisivanja ugovora, prije svega ispričao studentima što su se događanja u Gradskom vijeću i ne donošenje proračuna odrazili na njih. Zahvalio im je na strpljenju i izrazio zadovoljstvo što je Grad Slavonski Brod ipak riješio ovo pitanje. Studentima i njihovim obiteljima gradonačelnik je poželio i sretan i radostan blagdan Uskrsa.