Brodsko-posavska

SLAVONSKI BROD

Veleposlanica Republike Makedonije u službenom posjetu

Grad Slavonski Brod danas je po prvi puta ugostio Veleposlanicu Republike Makedonije Njenu Ekselenciju Danielu Karagjozosku.

Veleposlanica Daniela Karagjozoska i gradonačelnik slavonskog Broda Mirko Duspara   FOTO:Ivica Galović/PIXSELL
Piše: Republika.eu

Na inicijativu veleposlanice u Velikoj vijećnici održan je radni sastanak na kojem su, uz predstavnike Grada Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije, sudjelovali i predstavnici Županijske komore Slavonski Brod, Obrtničke komore Brodsko-posavske županije, Udruženja obrtnika Slavonski Brod, Đuro Đaković holdinga d.d, te tvrtki Hlad d.o.o, Euro-brod d.o.o, Luxuria d.o.o i Sigmat d.o.o. 
Glavni cilj ovog sastanka bio je jačanje gospodarsko-trgovinske suradnje dviju zemalja. Veleposlanica Daniela Karagjozoska je sudionicima sastanka predstavila uvjete za razvoj poslovanja u Republici Makedoniji. Makedonija je naime proglašena jednim od tri najbolja reformatora u svijetu. Ondašnjim poduzetnicima poslovanje je olakšano zahvaljujući jedinstvenoj smanjenoj stopi poreza, a poticajna mjera je u smanjenje iznosa carine za industriju. 

Ovakav radni sastanak veleposlanica Karagjozoska već je održala u nekoliko hrvatskih gradova. Gradonačelnik Mirko Duspara izrazio je zadovoljstvo što je Slavonski Brod odabrala kao jedan od gradova koje će posjetiti. Istaknuo je kako je gradska vlast posljednjih godina činila sve kako bi privukla investicije. Iznosi komunalnih naknada i doprinosa ostali su nepromijenjeni, a po tom pitanju Slavonski Brod je među najpovoljnijim gradovima u Hrvatskoj. Uz izgrađene poduzetničke zone s kompletnom infrastrukturom Slavonski Brod ima i odličan geoprometni položaj kao preduvjet za razvoj investicija. 
Predstavnici tvrtki, koji su sudjelovali na današnjem sastanku, veleposlanicu su upoznali sa  svojim djelatnostima te vizijom potencijalne suradnje odnosno proširenja poslovanja na makedonsko tržište.

„Veleposlanici Republike Makedonije zahvaljujem što je s ciljem jačanja gospodarsko-trgovinske suradnje posjetila Slavonski Brod te što smo dobili priliku organizirati sastanak na kojem mogu prisustvovati i predstavnici tvrtki s područja grada i županije. Iako je ovaj sastanak samo uvertira u buduću suradnju nadamo se kako će on vrlo brzo uroditi konkretnim rezultatima“, zaključio je gradonačelnik Mirko Duspara.  

IZVOR: www.slavonski-brod.hr