Tech

APLIKACIJA ZA ANDROID

Predstavljen 'Facebook Home'

Iako su svi očekivali Facebookov telefon, Mark Zuckerberg predstavio je 'Facebook Home' - skup aplikacija koje rade na Android telefonima.

Facebook Home   FOTO:Screenshot
Piše: Republika.eu / Smash.com.hr

Umjesto pristupanja porukama, fotografijama i notifikacijama putem aplikacije, sve će se nalaziti na početnom zaslonu te tako omogućavati puno bržu i jednostavniju komunikaciju s prijateljima na koje je i prigodom ove prezentacije ponovno stavljen naglasak, iako se Marku tijekom iste postavilo i pitanje misli li da bi nas baš u svakom, pa i nekim posve intimnim trenutcima, trebalo zanimati i zanima što neki naš prijatelj u tom trenutku radi.

Bez obzira na to, potpunu kontrolu profila koja nam se na ovaj način pruža jednim dodirom svejedno ćemo imati. I to već od 12. travnja kada će se u GooglePlay Storeu 'Facebook Home' moći preuzeti za sveukupno 6 telefona koje pokreće Android 4.0 ili noviji. Prvobitno će biti dostupan na HTC first-u koji će se moći nabaviti po cijeni od 99 dolara (samo za korisnike američke mreže AT&T), a potom i na 3 HTC-ova (One, One X, One X+) te 3 Samsungova (Galaxy S3, Galaxy Note II i Galaxy  S4) telefona. 

Naknadna dostupnost na predstavljanju najavljena  je i za tablete, no ne i za iOS uređaje pri čijem spomenu je Zuckerberg na fin način dao do znanja da s Appleom sve malčice  'teže ide'.

Ostale Tech vijesti možete čitati na portalu Smash.com.hr.