Crna kronika

KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE

Policija i Uskok na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Privedeno 39 osoba!

U akciji policije i USKOK-a koja od jutros u osam sati traje na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, privedeno je 39 osoba. Među njima je pet profesora, 1 asistent, 21 student, a ostalo su djelatnici administracije.

Ekonomski fakultet u Osijeku   FOTO:Davor Javorović/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Media Servis

[17:11] 
Sumnja se na kupnju i prodaju ispita, zloporabu položaja i ovlasti i druge koruptivne radnje. Dekan fakulteta Željko Turkalj ne smije, kako kaže, ništa komentirati.

"Ne bih mogao sada ništa komentirati jer nemam nikakve detaljne informacija. Između ostalog, zamolili su nas da se suzdržimo od komentara dok ne obave predradnje na osnovi kojih će oni dati priopćenje pa onda mi možemo komentirati", rekao je Turkalj.

Ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan kaže da je ovo nastavak afere Indeks, a istraga je trajala dulje vrijeme.

"Radi se o koruptivnim aktivnostima koje su poduzimane tijekom dužeg razdoblja na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku. Osobe su uhićene, ispitivanje je u tijeku, a nakon ispitivanja bit će donesena odluka za koje osobe će biti predloženo određivanje istražnog zatvora", kaže Cvitan dodavši da će se sutra, znati više. Očekujem da će sutra određeno ročište od strane istražnog suca Županijskog suda u Osijeku ua odlučivanje o prijedlogu Ureda za određivanje istražnog zatvora protiv određenog broja osoba", istaknuo je Cvitan.


[10:12] 
Kriminalističko istraživanje koje provode PU osječko baranjska i USKOK na ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku je tijeku donosi Dnevnik.hr.

Jutarnji list neslužbeno doznaje kako policija istražuje petero profesora zbog kupovine, odnosno prodaje ispita. Na hodnicima među studentima priča se da je riječ o nekoliko profesora i službenika.
Neki studenti su ovo očekivali, a neki su pak iznenađeni jer Ekonomski fakulutet u Osijeku po njihovim pričama nije toliko zahtjevan da bi se ispiti "morali" kupovati.

"Nemam nikakve detaljne informacije pa ne mogu ništa komentirati, a zamolili su nas da se suzdržimo od komentara dok se ne obave predradnje na osnovu kojih će se dati priopćenje", rekao je dekan fakulteta Željko Turkalj.

Neslužbeno doznajemo kako je privedeno 40-ak osoba. Privedeni su studenti, profesori i asistenti.

Policija još ne želi otkriti o kakvoj istrazi se radi.


FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL