Ostalo

PRVAKINJE

Mlade osječke odbojkašice najbolje u Hrvatskoj!

Da je Osijek grad odbojke i ima blistavu budućnost u ovom sportu, pokazuju i rezultati mlađe kadetske ekipe ženskog odbojkaškog kluba Osijek koje su obranile naslov prvakinja Hrvatske.

Ilustracija   FOTO:Davor Javorović/Večernji list
Piše: Republika.eu / STV

Mlađa kadetska ekipa Osijeka godišta 1999. i 2000., iako najmlađa na prvenstvu, u konkurenicji čak 31 ekipe u Hrvatskoj bila je najbolja.

Osječkim djevojkama nitko nije davao puno izgleda, jer su za razliku od prošle godine kada su osvojile naslov promjenile kompletnu ekipu. Ipak, sa sasvim novim, mlađim igračicama ponovno su došle do titule prvaka.

"Kako smo iz utakmice u utakmicu rasli, otvarale su se šanse gdje su cure shvatile da nisu slabije od ostalih i to se pokazalo i u finalu, kada smo pobjedili zagrebačku Mladost u jednoj teškoj utakmici, i onda uspjeli obraniti titulu prvaka Hrvatske", kaže Dario Fančović, trener mlađih uzrasta ŽOK Osijek.

Osječanke su, dakle, bez ijedne igračice iz prošlog prvenstva uspjele ponovno dokazati da su najbolje u Hrvatskoj i kako osječka škola odbojke radi sjajan posao.

No, rezultat toga je i suradnja dva kluba, Čepina i Osijeka. Čak pet djevojaka je iz Čepina, i to je dobar recept koji se pokazao dovoljnim za nadmetanje sa snažnijim ekipama koje imaju puno bolje uvjete i širi kadar, poput Kaštele, Splita ili Mladosti Zagreb, koji u svojim školama imaju više od 500 polaznika.

"Mi u Slavoniji to nažalost ne možemo u jednom klubu, ali ako se nađu dobri i pametni ljudi koji mogu spojiti dva kluba u jedan, možemo se nositi sa svima, pa i s najboljima u državi", dodaje Fančović.

Igračice ŽOK Osijeka zaslužile su i pojedinačne nagrade, pa je tako Ivona Majer izabrana za najbolju pucačicu prvenstva. Ana Ivandija je najbolji libero a Katarina Pavičić najveća perspektiva.

Za budućnost osječke ženske odbojke doista ne treba brinuti, a na recepet mlađih kadetkinja Čepina i Osijeka doista se mogu ugledati i drugi sportki kolektivi koji bi suradnjom i spajanjem igračkog kadra mogli napraviti vrhunski rezultat.