Brodsko-posavska

SLAVONSKI BROD

Gradonačelnik primio počasnog konzula RH u Grazu

Gradonačelnik Mirko Duspara,dr.med jučer je održao prijem za počasnog konzula Republike Hrvatske u Grazu dr.sc. Nikolausa Hermanna te skupinu austrijskih turista koji su došli u turstički obilazak Slavonskog Broda.

Prijem kod gradonačelnika Mirka Duspare   FOTO:www.slavonski-brod.hr
Piše: Republika.eu

Suradnja grada Slavonskog Broda i Južne Štajerske inicirana je 2011. godine upravo od strane počasnog konzula. Početkom svibnja 2011. na poziv Ureda za europske integracije Zemaljske vlade Štajerske delegacija grada Slavonskog Broda boravila je u dvodnevnom službenom i prijateljskom posjetu Južnoj Štajerskoj. Tom prigodom je održana i turistička prezentacija grada s ciljem intenziviranja dolazaka organiziranih grupa turista s ovog područja u grad Slavonski Brod.

Od tada u sklopu itinerera kulturnih tura po Slavoniji u Slavonski Brod dolaze organizirani gosti iz ovog dijela regije. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što su se na području grada Slavonskog Broda počele zadržavati i organizirane grupe austrijskih turista, koji u Slavonski Brod prvenstveno dolaze zbog kulturnih sadržaja. Tako je i ova skupina austrijskih turista u sklopu svog posjeta Slavonskom Brodu posjetila franjevački samostan i Tvrđavu Brod.

Gradonačelnik je skupini austrijskih turista zaželio dobrodošlicu u Slavonski Brod uz želju da pozitivne dojmove prenesu po povratku u svoju zemlju.  

IZVOR: www.slavonski-brod.hr