Osječko-baranjska

NAJAVLJEN 10. SALORI U OSIJEKU

Sajam lova, ribolova i turizma

Sajam lova, ribolova i turizma, održat će se predstojećeg vikenda po deseti put. Program i izlagači predstavljeni su na konferenciji za novinare, a osim izložbenog postava, veliki je broj popratnih manifestacija u okviru desetog, jubilarnog SALORI-ja na osječkom Pampasu.

SALORI 2013.   FOTO:Osječki sajam
Piše: Republika.eu / STV

Poslije 20. proljetnog sajma, Pampas će popuniti deseti SALORI – sajam lova, ribolova i turizma. U brojkama: u tri dana na 2000 četvornih metara zatvorenog i 5000 četvornih metara otvorenog prostora predstavit će se oko sto izlagača iz Hrvatske. Tvrtke koje se bave prodajom ribolovnog priloga, lovačkog streljiva, odjeće i svega onoga što je povezano uz lov i ribolov, uz turističke zajednice.

"Ono što s ponosom mogu reći je da ove godine imamo rekordan broj lovačkih saveza, što je ipak u nekom crnilu svjetla točka u tunelu. Osim samog izložbenog karaktera na sajmu će se već tradicionalno organizirati bogata gastronomska ponuda u suradnju sa Hrvatski lovačkim i ribolovnim savezom", kaže Hrvoje Kralj, direktor Osječkog sajma.

A osim kuhanja fiša i čobanca, u subotu su na rasporedu SALORI kup u streljaštvu, a u nedjelju na Staroj Dravi ribolovni SALORI kup. U nedjelju je na Pampasu također i osma izložba lovačkih pasmina pasa. Već u petak, prvoga dana bit će spaljene mreže i ostali ribolovni pribor zaplijenjeni u krivolovu, a održat će se i koncert lovačkih rogista. Zahvaljujući dobroj desetogodišnjoj organiziranosti i temeljima ovaj sajam dobit će na važnosti i težini ulaskom Hrvatske u Europsku uniju – istaknuto je.

"Jer mnogi koji su možda i odustajali od dolaska iz drugih zemalja na ovaj sajam, to su ti carinski problemi, ali kada uđemo u Europsku uniju neće biti tih više zapreka i uvjeren sam da tek slijedeće godine će ovaj sajam napraviti veći iskorak i lovnog i ribolovnog turizma", rekao je predsjednik Hrvatskog športsko ribolovnog saveza Vladimir Sever.

"Lovci su dobri potrošači, kada govorimo o njima kao turistima i ljudima koji dolaze u lov na ove prostore. Oni u prosjeku tri puta više troše od prosječnog posjetitelja Slavonije i Baranje", kaže Krešimir Bubalo, gradonačelnik Osijeka.

 

Organizira se prikupljanje novčane pomoći za liječenje djevojčice Anamarije Barišić iz Čepinskih Martinaca koja boluje od tumora na plućnim krilima.

Pokrovitelji ovogodišnjeg SALORI-ja su Ministarstvo poljoprivrede, Osječko-baranjska županija, grad Osijek, Hrvatski lovački savez, Hrvatski sportsko-ribolovni savez i Hrvatske šume. 

Svečano otvaranje SALORI-ja je u petak u 11 sati, a otvorit će ga general Mladen Markač. Izložbeni prostor za posjetitelje otvoren je u petak, subotu i nedjelju do 19 sati.