Osječko-baranjska

RIJEKE PRIJETE

Vodostaj Drave u porastu

Moguće poplave te ugrožavanje ljudi i njihovih nekretnina nisu jedine opasnosti i moguće negativne po sljedice što ih sa sobom nosi vodostaj rijeka, u ovom slučaju Drave, koji je posljednjih dana u stalnom većem ili manjem porastu, izvjestio je Glas Slavonije.

Drava pored Osijeka   FOTO:Davor Javorovic/PIXSELL
Piše: Republika.eu /Glas Slavonije

Naime, vlasnici i korisnici plovila u proteklih tjedan dana uočili su da visoka Drava nosi debla i granje, koji mogu biti opasni za ljude i čamce ili brodice.

"U ponedjeljak sam s prostora Motonautičkog kluba Neptun krenuo na pecanje prema ušću Drave u Dunav. Ploveći, usput sam naišao na niz plutajućih objekata, od kojih su neka debla bila po prilično velika i jedva sam ih izbjegao. Svi koji ovih dana plove Dravom, pa i Dunavom, trebaju biti jako oprezni", ističe jedan dugogodišnji "dravski vuk".

Slična upozorenja upućuju i nadležne institucije i službe, ponajprije Lučka kapetanija Osijek, čiji djelatnici redovito prate stanje na Dravi, posebice na njezinom plovnom dijelu na području Osijeka i okolice.

"I naši djelatnici uočili su plutajuće objekte, što je normalno za ovako povišene vodostaje. Zato upozoravamo vlasnike i korisnike plovila da budu dodatno oprezni u vožnji čamcem i brodom po Dravi", ističe Tomislav Cicvarić, kapetan Lučke kapetanije Osijek.