Brodsko-posavska

SLAVONSKI BROD

Tvrtka Saint-Jean Industries otvorila pogon

Francuska tvrtka Saint Jean Industries danas je svečano otvorila novi proizvodni pogon u Slavonskom Brodu. U Brodsko posavsku županiju tvrtka će uložiti 5 milijuna eura i ukupno zaposliti 80 djelatnika.

Slavonski Brod, ilustracija   FOTO:Ivica Galović/VLM/PIXSELL
Piše: Republika.eu

Svečanom otvaranju prisustvovali su potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske za gospodarstvo i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, predsjednik grupacije Saint Jean Industries Emile-Thomas Di Serio, gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara te ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost Damir Novinić.

Vrijednost nove investicije francuske tvrtke u Hrvatskoj iznosi 5 milijuna eura, a s početkom rada novog proizvodnog pogona priliku za zaposlenje dobit će ukupno 80 ljudi. Radi se o investiciji u metaloprerađivački sektor tj. izgradnji postrojenja za strojnu obradu dijelova kućišta turbo punjača za motore automobila. S novim logističkim skladištem proizvodni pogon protezat će se na 4,000 metara kvadratnih.

Tvrtka Saint-Jean Industries u Republici Hrvatskoj posluje od 2004. godine gdje trenutno zapošljava 230 ljudi s godišnjim prihodom u 2012. godini od 11,5 milijuna eura, dok se ukupna prodaja za 2013. procjenjuje na 16 milijuna eura. 

Agencija za investicije i konkurentnost od svog početka djelovanja uključena je u realizaciju projekta tvrtke Saint-Jean Industries, kojoj je pružala sveobuhvatnu operativnu podršku tijekom realizacije projekta.