Osječko-baranjska

PROLJEĆE U OSIJEKU

Projektom BUDIM GRAD otjerana zima

Pravo je proljeće, čini se konačno danas došlo u grad Osijek. Pomogli su mu mališani iz nekoliko osječkih vrtića i mladi iz osnovnih škola koji su Pješački most ukrašavali šarenim motivima proljeća i tako konačno otjerali zimu.

Bubalo sudjelovao u projektu BUDIM GRAD   FOTO:Davor Javorović/PIXSELL
Piše: Republika.eu

Plavo sunčano nebo, rascvjetala priroda i veseli mališani – čini se kako je zima uistinu konačno i završila. No, nije se lako dala, već je i danas poslala svog tajnika koji je male Osječane pokušao uvjeriti kako su hladnoća i snijeg ipak bolji.
U ime starijih građana Osijeka i Osječko-baranjske županije zimu su otjerali i gradonačelnik i župan koji su pomogli i u ukrašavanju osječkog Pješačkog mosta.

"Ja bih rekao preko noći grad je zablistao, počinjemo sa zelenim čistkama, ali itekako je važno da je cvijeće procvjetalo u jednom danu. Čestitam svoj djeci, čestitam udruzi Breza jer zajednički radimo dosta akcija, ali bitno je grad voljeti i čuvati svaki park, svaki drvored i svaki dio grada, ali evo i naš Pješački most", rekao je gradonačelnik Bubalo


Sve ovo bilo je dio projekta «Budim grad» koji su organizirali Udruga Breza, Dokkica i grad Osijek, pridružili su im se i vrtićari i učenici iz Osijeka i okolice, studenti, volonteri i građani. Oni su izradili šarene ukrase s motivima proljeća kojima je danas uljepšan Pješački most.

"Ovo je jedan trenutak kada zima nas, nadamo se, napušta, dolazi proljeće. Dakle, postoji most između dva godišnja doba i nekako htjeli smo reći čovjeku da ako bilo kakvu promjenu želimo, da u principu čovjek tu promjenu čini preko nekog, gradeći neke mostove u sebi, da li u vezi, da li u ljubavi, da li u poslu, da li u učenju. Mostovi su veliki simbol našeg života", rekla je voditeljica Udruge Breza Suzana Vargović.

Upravo Osijek slavio je danas dolazak proljeća jer je jedan od najzelenijih gradova u Hrvatskoj, ima 17 parkova, drvorede, cvjetnjake, perivoje i najdulju šetnicu uz rijeku u Europi, a instalacija na mostu pravi je pokazatelj koliko je naš grad kreativan, zaključila je voditeljica udruge Breza.