Osječko-baranjska

SALORI

Osijek domaćin Sajmu lova, ribolova i turizma

Osijek će od danas do nedjelje biti središte lova i ribolova i turizma. Na sajamskom će prostoru Pampas biti održan 10. SALORI. Jubilarni sajam okupit će veliki broj izlagača, kaže v.d. direktora Osječkog sajma Hrvoje Kralj.

SALORI   FOTO:Marko Mrkonjic/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Na sajmu će se u tri sajamska dana predstaviti oko 100 izlagača iz Hrvatske. U sklopu sajma će se održati i popratni sadržaj u obliku kuhanja fiša i čobanca u suradnji s Hrvatskim ribolovnim savezom, Zajednicom sportskih udruga Valpovo te Hrvatskim lovačkim savezom", istaknuo je Kralj.

Sajam će, dodaje, imati i humanitarni karakter:

"U suradnji s lovačkim i ribolovnim savezom svi prihodi od fiša i čobanca, koji će biti dobrovoljni, idu za pomoć djevojci Anamariji Barišić iz Čepinskih Martinaca koja je oboljela od tumora", rekao je Kralj.

Hrvatski lovački savez i županijski lovački savez Osječko baranjske županije suporganizatori su sajma, kaže prvi županijski lovac Zlatko Stolnik.

"Cilj nam je predstaviti lovstvo građanima, naše uspjehe, a i naš rad na zaštiti okoliša i očuvanju biološke raznolikosti. Unazad desetak godina drastično su vidljive razlike u broju i kvaliteti divljači i svega ostaloga, tako da ćemo imati i izložbu trofeja kunaca od godinu dana i tu ćemo moći prikazati samo dio trofeja jer ih ima toliko puno kvalitetnih, da ne mogu svi stati", kazao je Stolnik.

Koncert će na sajmu održati rogisti Lovačkog saveza, a glavna tema sutra je lovačka gastronomija. Ulaz na sajam, kao i parking je besplatan.