Osječko-baranjska

SUSPENZIJE NA EFOS-u

Marijanović i Čućić suspendirani, Fakultet angažirao odvjetnika

Uprava Ekonomskog fakulteta jučer je suspendirala dva nastavnika, profesora Gorana Marijanovića i njegova asistenta Dražena Čućića, koji su, među ostalima, privedeni u nedavnoj USKOK-ovoj akciji provedenoj zbog navodne kupoprodaje ispita na tom fakultetu.

Ekonomski fakultet Osijek   FOTO:Davor Javorović/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Time je vodstvo Ekonomije, nakon prekjučerašnje izvanredne sjednice i objavljenog službenog priopćenja, drugi put konkretno reagiralo na taj slučaj. Dekan Željko Turkalj za Glas Slavonije objasnio je detalje. 

"Konačno smo dobili službeno očitovanje USKOK-a i potvrdu tko je priveden u akciji. Budući da su od aktivnih nastavnika to Goran Marijanović i Dražen Čućić, mi smo ih suspendirali, a angažirali smo i odvjetnički ured koji će utvrditi hoće li im i koja primanja biti uskraćena te koja su njihova, a koja naša prava i obveze u mogućem radnom sporu. Što se tiče privedenog profesora Miljenka Crnjca, on je u mirovini", kazao je Turkalj

Podsjeća da su u svrhu osiguravanja normalnih uvjeta studentima već imenovane nastavničke zamjene za kolegije koje su njih dvojica do sada držala. 

"Na izvanrednoj sjednici Fakultetskog vijeća donijeli smo odluku o zamjenskim nastavnicima za predmete nastavnika koji su u ovoj akciji izuzeti. Predavanja i ispite iz dva kolegija Institucionalni sustavi Europske unije i Međunarodni trgovinski odnosi ubuduće će izvoditi prof. dr. Heri Bezić i prof. dr. Vinko Kandžija, dva profesora koja slične ili identične predmete predaju na riječkom ekonomskom fakultetu. Kolegij Međunarodna ekonomija preuzeo je pak mladi asistent Dražen Koški", rekao je. 

Turkalj ponovno nije želio komentirati daljnju istragu USKOK-a i što će biti s ostalim profesorima koji su osumnjičeni i ispitani. No poznato je da je uprava Fakulteta od USKOK-a zatražila da se izjasni kakav je njihov službeni status i mogu li predavati i držati ispite. 

Ako ne, i za njih već imaju pripremljene adekvatne zamjene.