Svijet

BOMBAŠKI NAPAD U BOSTONU

Troje poginulih, ispitan mladić iz Saudijske Arabije?

Bilanca napada u Bostonu su tri mrtve osobe od kojih je jedna osmogodišnji dječak. 144 osobe su ozlijeđene, 17 navodno kritično.

Barack Obama daje izjavu nakon terorističkog napada u Bostonu   FOTO:Olivier Douliery/Press Association/PIXSELL
Piše: Media Servis

[11:28]
Iz našeg Ministarstva vanjskih poslova doznajemo kako u Bostonu, prilikom eksplozije, nije bilo hrvatskih državljana.

Prema zadnjim informacijama na ispitivanje je privedena jedna osoba, porijeklom iz Saudijske Arabije no policija je sada ne vodi kao osumnjičenu. Ta je osoba prilikom napada ranjena i primljena u bolnicu, a navodno se radi o 20-godišnjem mladiću. 

Bostonska policija i FBI navode kako se mnogi ispituju, no demantiraju da ima privedenih i osumnjičenih. Doznaje se kako je istodobno pokrenuta potraga za jednim iznajmljenim kamionom koji je viđen kako odlazi neposredno prije eksplozije.

Podsjetimo, na samom cilju tradicionalnog 117. Bostonskog maratona oko 14 i 50 po lokalnom vremenu odjeknule su eksplozije. FBI je objavio da slučaj tretira kao potencijalnu terorističku prijetnju, a policija je otkrila da nije bilo nikakvih prijetnji. Američki predsjednik Barrack Obama rekao je da će SAD pojačati osiguranje koliko je potrebno.


[08:09]
Tragedija na Bostonskom maratonu. U bombaškom napadu na tradicionalnom događaju poginulo je troje ljudi.

Najmanje tri osobe su ubijene, više od 100 je ranjeno, od kojih neke teško u dvjema eksplozijama koje su se dogodile na samom cilju tradicionalnog 117. Bostonskog maratona oko 14 i 50 po lokalnom vremenu. FBI je objavio da slučaj tretira,akao potencijalnu terorističku prijetnju, a policija je otkrila kako nije bilo nikakvih prijetnji. Američki predsjednik Barrack Obama rekao je da će SAD pojačati osiguranje koliko je potrebno...

"Još ne znamo tko je ovo učinio ili zašto. Ljudi ne bi trebali donositi zaključke prije svih činjenica, ali budite bez brige istražit ćemo ovo. Pronaći ćemo onoga tko je ovo učinio i zašto. Sve odgovorne osobe ili skupine snosit će svu težinu pravde."Bijela Kuća objavila je da događaj smatra "činom terorizma", ali da se ne zna jesu li uzroci vanjski ili domaći. Očevici kažu kako je na mjestu eksplozije bilo jako mnogo krvi i krhotina. Lokalni mediji javljaju da je među poginulima osmogodišnji dječak. Policija je u stanju pripravnosti u svim većim američkim gradovima. Radi se o najvećem bombaškom napadu u SAD-u od napada 11. rujna. Neki mediji javili su kako je pronađeno još eksplozivnih naprava, no informacije nisu potvrđene.

Inače 15. travnja amerikancima je posljednji dan za predaju poreznih prijava.