Svijet

[VIDEO] AMERIKA NA UDARU

I pismo namjenjeno Obami pozitivno na smrtonosni ricin!

FBI je potvrdio da su njegovi agenti presreli pismo upućeno predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Baracku Obami u kojem je pronađena tvar za koju je preliminarnim testiranjem utvrđeno da je smrtonosni otrov ricin!

Piše: Republika.eu / Al Jazeera Balkans

FBI u priopćenju navodi da je pismo pronađeno u centru za sortiranje pošte izvan Bijele kuće. 

Ističe se kako se u slučajevima kada se preliminarnim testiranjem utvrdi postojanje sumnjivog praha, pošiljke šalju u laboratorije na daljnje testiranje.

"Samo se punom analizom koja se obavlja u akreditiranom laboratoriju može utvrditi prisutnost tvari poput ricina. Ti testovi su u tijeku i rezultati će biti poznati za 24 do 48 sati", dodaje se u priopćenju.

Policija u Washingtonu kazala je kako je i iz Bijele Kuće potvrđeno da je pismo poslano Obami sadržavalo ricin.

Ricin u koverti za senatora

U drugom centru za sortiranje pošte upućene Vladinim službenicima pronađeno je još jedno pismo u kojem je, preliminarnim testovima, utvrđeno postojanje ricina, potvrdio je FBI.

Reporter Al Jazeere Ivica Puljić javio je da su američke vlasti ranije potvrdile kako je ricin pronađen u pismu poslanom republikanskom senatoru Rogeru Wickeru iz savezne države Mississippi.

FBI ističe da nema indikacija da su pisma povezana sa smrtonosnim eksplozijama na Bostonskom maratonu.

Tenzije su porasle u Washingtonu i širom Sjedinjenih Američkih Država od eksplozija na Bostonskom maratonu u ponedjeljak, u kojim je poginulo troje, a ranjeno 183 ljudi.

Nakon napada 11. rujna 2001., petero ljudi je smrtno stradalo nakon što su primili pisma u kojim je bio antraks.

Izvor: Al Jazeera Balkans