Brodsko-posavska

DUSPARA PORUČIO DODIKU

Preselite si svoj kabinet i Vladu RS-a u Bosanski Brod!

Reagirajući na navode predsjednika RS Milorada Dodika, koji je odbacio optužbe Hrvatske i građana Slavonskog Broda o zagađenju zraka iz bosansko brodske Rafinerije nafte, tvrdeći kako je cijela stvar ispolitizirana od slavonskobrodskih vlasti uslijedila je i reakcija čelnog čovjeka Slavonskog Broda. Gradonačelnik Mirko Duspara Dodikovu je izjavu nazvao neozbiljnom.

Mirko Duspara   FOTO:Ivica Galović/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Sbonline.net

"Ako Milorad Dodik zaista smatra da nema zagađenja ja mu predlažem da Vladu Republike Srpske i svoj kabinet preseli u Bosanski Brod na godinu dana pa ćemo onda vidjeti njegovo razmišljanje o zagađenju. Treba doći ovdje živjeti pa neka onda priča o zagađenju", reagirao je Duspara na navode predsjednika RS Milorada Dodika o tome kako Brođani Rafineriju koriste u dnevnopolitičke svrhe, javlja Sbonline.

Naime, predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, kako prenose bosanskohercegovački mediji, odbacio je optužbe da Rafinerija nafte iz Bosanskog Broda zagađuje zrak u Slavonskom Brodu. Kako je izjavio tamošnjim medijima, nakon susreta sa čelništvom ruske kompanije Zarubezhneft, Rafinerija u Bosanskom Brodu radi po ekološkim dozvolama koje je dobila od vlasti Republike Srpske kako po tome nadilazi standarde koji su prisutni u samoj Hrvatskoj. Dodik je uz ostalo naglasio kako se problem zagađenja zraka od strane Rafinerije, u Hrvatskoj koristi u dnevnopolitičke svrhe te da je previše ispolitiziran. A za to vrijeme mjerna postaja u Slavonskom Brodu i dalje bilježi prekoračenja graničnih vrijednosti štetnih tvari u zraku, piše Sbonline.

IZVOR: Sbonline.net