Brodsko-posavska

SINDIKATI PORUČUJU

Uprava i Vlada moraju naći posla za Đuru Đakovića!

U godinu dana, unatoč činjenici da je preuzela tvrtku "na zdravim nogama", nova Uprava Đure Đakovića nije uspjela osigurati posla da uposli kapacitete. "Sada smo u situaciji da su pojedini radnici zbog toga kod kuće", poručuju Sindikati.

Sindikat Metalaca Hrvatske - Industrijski sindikat   FOTO:Ivica Galović/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Sbonline.net

Stotinjak radnika Specijalnih vozila je na preraspodijeli i u očekivanju je potpisivanja ugovora kako bi se vratili na posao. Takva je slika, rečeno je na današnjoj medijskoj konferenciji Sindikata Metalaca Hrvatske-Industrijskog sindikata, posljedica činjenice da Uprava nije ugovorila potrebne poslove kako bi uposlila postojeće kapacitete. Uz to tromjesečna izvješća ukazuju na 45 % pad prihoda te gubitke od 9,9 milijuna kuna. Kako bi upozorili da takvim odnosom prema poslu, Uprava može dovesti do situacije da se ne mogu ispoštivati prava iz Kolektivnog ugovora, pa čak dovesti i do gubitka radnih mjesta, sindikat se odlučio na reakciju i upozorenje, donosi Sbonline.

"U prva tri mjeseca prihod s inozemnog tržišta čini tek 5%, a hrvatsko tržište Đuri u ovome trenutku ne osigurava dovoljno posla. Želimo upozoriti i Vladu i Nadzorni odbor i Upravu da se prihvate posla, da traže posao ili inače dolazimo u situaciju da ćemo i u drugim tvrtkama, kao u Specijalnim vozilima biti prisiljeni ići na preraspodjelu i slati ljude kućama", kazao je dopredsjednik sindikata Metalaca Hrvatske - Industrijskog sindikata Antun Štivić. 

U želji da izbjegnu situaciju, prema navodima Sbonline, kakva je u Specijalnim vozilima te kako bi se vidjelo koje bi poslove država mogla dati da se premosti razdoblje do otvaranja poslova na trećim tržištima, tražen je sastanak s potpredsjednikom Vlade Grčićem no unatoč mnogim obećanjima do navedenog sastanka nije došlo, istaknuo je Štivić i napomenuo kako je to jasan pokazatelj koliko Vlada ima osjećaja i sluha za potrebe industrijske proizvodnje i Đure Đakovića. 

IZVOR: www.sbonline.net