Brodsko-posavska

RJEŠENJE NA POMOLU?

Zmajlović se sastao s vlasnicima Zarubežnjefta

U Ministarstvu zaštite okoliša održan je sastanak ministra Mihaela Zmajlovića s predstavnikom ruske kompanije Zarubežnjeft, vlasnika rafinerije Brod - glavnog zagađivača zraka u Slavonskom Brodu.

Ilustracija   FOTO:Ivica Galović/PIXSELL
Piše: Media Servis

Ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović ponovio je kako je najveći priotitet njegovog ministarstva rješavanje problema zagađenog zraka u Slavonskom Brodu. Nije, kaže, zadovoljan dinamikom rješavanje tog problema pa je zato u Zagreb pozvao zamjenika generalnog direktora Zarubežnjefta, Alexandera Voronina.

Razgovarali su o planovima i tijeku modernizacije kao i interesima ruske kompanije u regiji. Zmajlović je zatražio garanciju da su osigurana financijska sredstva za modernizaciju rafinerije, što je ruski vlasnik potvrdio, obećavši da će učiniti sve što je u njihovim mogućnostima kako bi ubrzali pojedine korake, koliko to tehnologija i procesi dopuštaju.

U lipnju je planiran sastanak radne skupine na kojem će rafinerija podnijeti izvješće o tome kako napreduje modernizacija te će dati uvod u podatke o stanju zraka koji su do sad prikupljeni.