Rukomet

RUKOMET

HRS ne izlazi iz HOO-a

Na jučer održanoj sjednici Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza odlučeno je da će biti dodatno smanjene članarina i kotizacija za sezonu 2013./2014. te je poručeno da ne izlaze iz Hrvatskog olimpijskog odbora.

Ilustracija   FOTO:Goran Stanzl/PIXSELL
Piše: Media Servis

Na odluku o smanjenju članarina i kotizacija za ovu sezonu u iznosu od 15 posto, Upravni odbor HRS-a donio je odluku o smanjenju članarina i kotizacija za dodatnih 20 posto za sljedeću, priopćeno je iz Saveza.

Također, Upravni odbor konstatirao je da HRS kao jedan od osnivača Hrvatskog olimpijskog odbora nema nikakvu namjeru izlaziti iz krovne sportske organizacije koju je osnivao.

"Hrvatski rukometni savez će u budućnosti, a u svrhu realizacije i ostvarivanja svojih interesa koristiti i ostale zakonske mogućnosti participiranja u drugim sportskim asocijacijama", naglašeno je z HRS-a.

Što se tiče izbora glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora na natječaju na koji su se prijavila dva kandidata, kažu da koriste svoje legitimno pravo da preko svojih predstavnika u Skupštini i Vijeću HOO-a podrže kandidata za kojega smatraju da će kvalitetnije surađivati s operativcima u hrvatskim sportskim savezima.