Osječko-baranjska

[VIDEO] ZAVRŠENI 5. DANI VINA I TURIZMA

Sajam cvijeća i seoskog turizma u Dalj planini

Završeni su peti po redu Dani vina i turizma Osječko-baranjske županije. Ovo višetjedno predstavljanje turističke, gastronomske i enološke ponude naše županije zaključeno je današnjim svečanim otvorenjem sedmog Sajma cvijeća i seoskog turizma u Dalj planini na kojem je nastupio do sada najveći broj izlagača.

Sajam cvijeća i seoskog turizma u Dalj planini   FOTO:Screenshot STV
Piše: Republika.eu / STV

Zašarenila se danas Dalj planina u svim bojama cvijeća. Više od sedamdeset izlagača iz cijele Hrvatske okupilo se sedmu godinu za redom na Sajmu cvijeća i seoskog turizma. Uz uzgajivače cvijeća izlagali su i drugi obrtnici, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, vinari i razne udruge.

Sajam je bio i prilika za predstavljanje Erdutskog vinogorja, jednog od četiri u Osječko-baranjskoj županiji. I ovdje vinari posljednjih godina bilježe sve bolje rezultate u proizvodnji.

Glavna ideja Sajma cvijeća stvaranje je novog turističkog sadržaja u Općini Erdut koja ima ambicije dostići uspjeh Baranje u razvoju kontinentalnog turizma.

Sajam cvijeća posljednja je manifestacija ovogodišnjih petih Dana vina i turizma Osječko-baranjske županije koji su počeli 14. travnja. U mjesec dana u brojnim gradovima i mjestima diljem županije predstavljene su sve mogućnosti i blagodati ovih prostora, četiri županijska vinogorja te kulturna baština Slavonije i Baranje. Dane vina i turizma ove godine posjetilo je rekordnih više od 30 tisuća gostiju.

Sedmi sajam cvijeća i seoskog turizma u Dalj planini nastavlja se i sutra, a uz sve što se moglo vidjeti, kupiti i kušati, sutra će u sklopu sajma biti predstavljeni i razni lovački specijaliteti, a u 13 sati održat će se i natjecanje u kuhanju ribljeg paprikaša.