Nogomet

EURO U17

Hrvatska ispala s turnira, Gudelj ogorčen na Ruse i Talijane

Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina nije se uspjela plasirati u polufinale EURA u Slovačkoj.

Alen Halilović   FOTO:Ivo Cagalj/PIXSELL
Piše: Republika.eu

Izabranici Ivana Gudelja u posljednjoj su utakmici skupine B pobijedili Ukrajinu s 2:1 u odlučujućoj utakmici za plasman u polufinale Europskog prvenstva u nogometu, ali Mali Vatreni neće vidjeti kraj natjecanja jer su  Italija i Rusija odigrale su očekivanih 1:1 te izborile polufinale. Treba naglasiti da na toj utakmici zadnjih pola sata nije bilo niti jednog pokušaja prema golu, ni s jedne strane.

Rusi su na kraju razigravanja po skupinama završili kao prvi, Talijani drugi, a Hrvatska je treća. Sve tri reprezentacije imaju po 5 bodova, ali zbog bolje gol razlike u polufinale idu Rusi i Talijani.

Izbornik naše reprezentacije Ivan Gudelj nije mogao sakriti ogorčenje poslije ispadanja sa turnira i sramotne igre koju su pružile Rusija i Italija, koji su odigrali najidealniji rezutat po njih, samo da bi izbacile Hrvatsku.


Ivan Gudelj FOTO: Ivana Ivanović/PIXSELL

"Kako ostati sabran, kako utješiti ove mladiće koji su nakon utakmice ostali ležati plačući na terenu? Kada imate u zadnje 34 utakmice samo jedan poraz i kada doživljavate ovakvu nepravdu onda tu nema puno velikih riječi. Apsolutno smo zaslužili prolaz dalje, najbolja smo reprezentacija u skupini, trebali smo pobijediti i Talijane i Ruse jer smo bili bolji. Na kraju ovo doživimo, da nam se smiju, dogovore utakmicu. Znali smo da je i ovo moguće, ali nadali smo se da to neće biti baš tako", izjavio je Gudelj te dodao:

"Eto, to je to, glavno da UEFA drži stalno predavanja o fair-playu. Teško mi je vjerovati da se to već kod ovog uzrasta, praktički djece, već događa. Pa pogledajte, golovi su kod Talijana padali u prvoj minuti prvog i prvoj minuti drugog poluvremena. Zapravo, dalo se to naslutiti prije utakmice, u jednom hotelu svi boravimo, i mi Ukrajinci i Rusi i Talijani. Smijuljili su nam se Talijani i Rusi, primjetili smo to", zaključio je izbornik.