Politika

PREMIJER OBILAZI

Milanović u posjetu Zadru, Šibeniku i Splitu

Predsjednik Vlade Zoran Milanović danas će boraviti u Zadru, Šibeniku i Splitu.

Zoran Milanović   FOTO:PIXSELL
Piše: Media Servis

Premijer će prvo u Zračnoj luci Zadar nazočiti programu Vježbe 'Ljeto 2013', zajedno s ministrom unutarnjih poslova Rankom Ostojićem i ministrom obrane Antom Kotromanovićem. Cilj vježbe je provjera koordinacije vatrogasnih snaga, kao dio priprema za ljetnu požarnu sezonu.

Vatrogasne vježbe sastavni su dio godišnjih planova za provođenje zaštite od prirodnih i drugih nesreća, kako na državnoj, tako i lokalnoj razini.

Milanović će potom na novoizgrađenoj infrastrukturi posjetiti gospodarsku zonu Podi, gdje će mu se predstaviti projekti zone, nova infrastruktura i planovi širenja zone, a u planu je i sastanak s gradonačelnikom Grada Šibenika Antom Županovićem, županom Šibensko-kninske županije Goranom Paukom, i predstavnicima grada, u Uredu gradonačelnika.

Kasnije tijekom poslijepodneva sudjelovat će na javnom događanju Saveza socijalista i demokrata u Europskom parlamentu (klub zastupnika) i njegovog predsjednika Hannesa Swobode iz serije 'Relaunching Europe - Our alternative vision for the future / Zajedno u Europi - Rasprava o drugačijoj budućnosti', koje će se pod radnim nazivom 'Ti i Europska unija: solidarnost i mogućnosti' održati u Podrumima Dioklecijanove palače u Splitu.

Milanović će biti jedan od govornika, uz Swobodu, te potpredsjednika Vlade i ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branka Grčića, potpredsjednicu Vlade i ministricu socijalne politike i mladih Milanku Opačić, potpredsjednika Vlade Nevena Mimicu, zastupnika u Europskom parlamentu od 1. srpnja Tonina Piculu i druge.

Cilj je potaknuti otvorenu raspravu o temama više radnih mjesta i mogućnosti te pokretanju industrijske politike.

'Ti i Europska unija: solidarnost i mogućnosti' jedan je iz niza javnih događanja koja se održavaju u brojnim europskim gradovima - dosad u Bruxellesu, Lyonu, Sofiji, Nottinghamu, Firenci i Trstu, kako bi omogućili široku i otvorenu javnu raspravu o budućnosti Europske unije.