Gospodarstvo

CROATIA AIRLINES

Sutra štrajk pilota i stjuardesa, hoće li ipak doći do dogovora?

Sutrašnji štajk zaposlenika Croatia Airlinesa i dalje je izvjestan. Dogovora s Upravom i dalje nema, no tri sindikata nadaju se da bi do dogovora ipak moglo doći. Za sada ne odustaju od najavljenih zahtjeva zbog kojih sutra u šest sati ujutro prestaju s radom.

CA/Ilustracija   FOTO:Davor Puklavec/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Media Servis

Hrvatski sindikat prometnih pilota, Sindikat kabinskog osoblja u zrakoplovu i Samostalni hrvatski sindikat zaposlenika u zrakoplovstvu najavili su sutrašnji štrajk do ispunjenja zahtjeva. Štrajk je najavljen jer nije potpisan kolektivni ugovor za ovu godinu.

"Osnovni uvjet Hrvatskog sindikata prometnih pilota je zadržavanje prava iz prošlog kolektivnog ugovora", rekao je predsjednik tog Sindikata Zoran Bilić.

"Problemi u Croatia Airlines nisu u zrakoplovima, barem tako smatramo u Sindikatu, nisu u zrakoplovima, nisu u aerodromima. Mislimo da se problemi trenutno nalaze iza nas", rekao je Bilić na konferenciji za novinare ispred zgrade Uprave CA.

Iako je njegov sindikat bio među onima koji su jutros s Upravom bili kod ministra Miranda Mrsića, Bilić nije htio otkriti detalje sastanka.

Na pitanje bi li do dogovora ipak moglo doći tijekom dana rekao je da nekih naznaka ima na vidiku.