Osječko-baranjska

[VIDEO] POTPISAN UGOVOR O IZGRADNJI

Počinje izgradnja vatrogasnog doma 'Retfala'

Za najkasnije 15 dana počinje rušenje starog i trošnog vatrogasnog doma Dobrovoljnog vatrogasnog društva Retfala. Potpisan je, naime, ugovor o izgradnji prve faze vatrogasnog doma "Retfala", a rok za završetak radova je 12 mjeseci.

Počinje izgradnja vatrogasnog doma 'Retfala'   FOTO:Screenshot STV
Piše: Republika.eu

Već 123 godine spašavaju ljudske živote i imovinu i nakon 123 godine konačno dobivaju novi, adekvatan prostor za djelovanje. Retfalački vatrogasci s nestrpljenjem očekuju početak izgradnje novog vatrogasnog doma na mjestu starog, a vrijednost radova koje će izvoditi poduzeće Gradnja je 4 milijuna i 666 tisuća kuna. Dobar dio financijske konstrukcije već je zatvoren - podsjeća gradonačelnik Krešimir Bubalo, a novi dom zauzimat će površinu od 1240 četvornih metara na tri etaže.

Što se tiče izgradnje novog retfalačkog tržnog centra, knjižnice i novog doma u Refali, to je u fazi pripreme dokumentacije, dodao je gradonačelnik. Retfala dobiva nove sadržaje i vizura njezinog centra polako se mijenja, kaže gradonačelnik koji je zahvalio retfalačkim vatrogascima na svemu što su dosad činili, a posebice na angažmanu pomoći tijekom olujnog nevremena u Osijeku prošle subote. 

Retfalački DVD uručio je priznanje dožupanu Željku Kraljičku kojeg je ovom prigodom imenovao počasnim predsjednikom.