Društvo

USPJEŠNA AKCIJA

U jednom danu više od 131 tisuće potpisa za referendum

Prema dosad pristiglim podacima o broju prikupljenih potpisa za raspisivanje referenduma kojim bi se u Ustav RH unijela odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca, zahtjev je potpisalo više od 131 tisuće građana Republike Hrvatske.

Pero Galić (Opća Opasnost)
Piše: Republika.eu

Više od 4500 volontera iznimno je zadovoljno zbog velikoga broja građana koji inicijativu prepoznaju kao svoju i žele da u Ustav RH uđe odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca. 

Jedan je od njih i Pero Galić, frontman grupe Opća Opasnost, dobitnika ovogodišnje diskografske nagrade Porin za hit godine koju svojim glasovima dodjeljuje javnost – pjesmuTvoje ime čuvam. Zahtjev za raspisivanje referenduma kojim bi se u Ustav RH unijela odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca potpisao je danas u Županji.

Potpisi će se prikupljati od 12. do 26. svibnja na više od 2000 mjesta u cijeloj Hrvatskoj – ispred katoličkih i pravoslavnih crkava, džamija, na brojnim fakultetima svih hrvatskih sveučilišta, na najposjećenijim lokacijama u svim hrvatskim gradovima.