Brodsko-posavska

UPOZORENJE GRAĐANIMA SLAVONSKOG BRODA

Ne izlazite iz kuća ako ne morate!

Jutros u 8 sati u Slavonskom Brodu izmjerena je koncentracija sumprovodika u zraku čak osamnaest puta veća od granične vrijednosti (126,3 µg/m3). U pitanju je najveća koncentracija sumporovodika ikad zabilježena na mjernoj postaji u Slavonskom Brodu! Granična satna koncentracija za sumporovodik iznosi 7 µg/m3.

Rafinerija koja je navodni uzročnik zagađenja zraka   FOTO:Ivica Galović/PIXSELL
Piše: Republika.eu

Gradska uprava Grada Slavonskog Broda upozorava sve građane da ne izlaze iz svojih kuća ukoliko to ne moraju, a upozorenje se posebno odnosi na djecu, starije građane, te osobe s bolestima respiratornog sustava.

Koncentracija sumorovodika u zraku 18 puta veća od dopuštene!

Nakon što su zabilježene katastrofalno visoke koncentracije sumporovodika u zraku Grad Slavonski Brod odmah je uputio oštro prosvjedno pismo predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, te predsjednici Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović

Istovremeno, predsjedniku Republike Hrvatske Ivi Josipoviću i premijeru Zoranu Milanoviću Grad je uputio zahtjev za zaštitom zdravlja svojih građana, navodi se na službenim web stranicama Slavonskog Broda.

Također, dodaju kako niti jedan od razgovora vođenih na temu ovog međudržavnog ekološkog problema još uvijek nije polučio konkretne rezultate, a cijelo to vrijeme građani Slavonskog Broda udišu onečišćen zrak.