Svijet

POLJOPRIVREDA

U Novom Sadu se otvara poljoprivredni sajam

U Novom Sadu danas počinje 80. Međunarodni poljoprivredni sajam na kojem se očekuje više od 1500 izlagača iz više od 50 zemalja, među kojima i iz Hrvatske.

Riječ je o jednom od pet vodećih sajmova u Europi i deset u svijetu koji i ove godine okuplja najznačajnije pojedince, udruženja i kompanije iz svijeta agrobiznisa. Hrvatska je ove godine zemlja partner, te će u suradnji Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske gospodarske komore biti predstavljeni najznačajniji proizvodi četiri hrvatske regije - Slavonije, Središnje Hrvatske, Istre i Dalmacije.

Tijekom sedam dana održavanja sajma bit će organizirano niz konferencija, prezentacija, predavanja vezanih za regionalnu suradnju, a među najznačajnijim događajima je Poslovni Forum 'Hrana - što nas spaja to nas i povezuje'.

Cilj Foruma je predstaviti vodeće kompanije iz Hrvatske i Srbije da svojim sudjelovanjem u raspravi razmotre moguće načine unapređenja suradnje na području poljoprivrede i prehrambene industrije, posebno u svjetlu skorog ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Forum će otvoriti ministri poljoprivrede Hrvatske i Srbije Tihomir Jakovina i Goran Knežević te predsjednici gospodarskih komora dviju zemalja Nadan Vidošević i Željko Sertić.