Ostalo

BORILAČKI SPEKTAKL

Final Fight i Ricco Rodriguez stigli u Osijek

Još je samo dva dana do velikog borilačkog spektakla Final fight 5, treći iz serije turnira koji se održavaju po hrvatskim gradovima, a ovaj put je domaćin Osijek. Na današnjem službenom predstavljanju u Gradskome vrtu pojavio se i američki borac Ricco Rodriguez, glavna zvijezda spektakla.

Ricco Rodriguez   FOTO:Grgo Jelavić/PIXSELL
Piše: Republika.eu

Po organizaciji i renomeu FFC 5 najveći je borilački spektakl koji će se moći vidjeti u Osijeku. Da je stvarno tako, potvrđuje i najava izravnog prijenosa borbi u više od 50 zemalja.
Gledatelji i posjetitelji borbi u petak će moći vidjeti ukupno 10 borbi, šest u MMA kategoriji i 4 u K1. Vrhunac i borba večeri bit će između bivšeg svjetskog prvaka u UFC-u, teškaša, Ricca Rodrigueza, kojemu će ovo biti prvi nastup u FFC-u i Slovenca Tomaža Simonića.

"Sretan sam što se natječem u Final fightu. Zahvalio bih Marku i osoblju što su ovo organizirali. Organizirati ovakav događaj, na ovakoj razini, zahtjeva puno posla i bez njih ovo ne bi bilo moguće. Mislim da je važno i kroz medije objaviti da je riječ o vrlo teškom sportu i da ga pokušavamo razvijati i ovdje i u cijelom svijetu.", rekao je Ricco Rodriguez.

Domaće boje branit će i dva Slavonca, osječki borac Saša Milinković i Valpovčanin Nino Vladušić. Obojici će ovo do sada biti najveći izazovi u karijeri. Vladušić je jedan od najperspektivnijih boraca u kickboxingu u Hrvatskoj, aktualni je prvak države u full-contactu i K1 do 91 kg, dok je Milinković prvak Hrvatske i svjetski doprvak u grapplingu.

"Što se tiče moje borbe i mog protivnika znam dovoljno. Samim time što se radi o mom profi debiu, ne čini mi neku veliku razliku, i stvarno ne smatram da će to biti neki veliki problem.", izjavio je Saša Milinković.

I Nino Vladušić s nestrpljenjem čeka borbe. "Imam dvije borbe u MMA-u i 8 pobjeda za redom, tako da jedva čekam borbu i mislim da je publika na mojoj strani i jedva čekam Osijek. "

Očekuje se puna osječka dvorana, a svi koji požele pogledati ovaj spektakl uživo ulaznice mogu nabaviti preko sustava Eventim, kao i na 9 prodajnih mjesta u Osijeku po cijeni od 60 do 200 kuna.

Za sutra u 14 sati najavljeno je vaganje boraca, a borbe u petak započinju od 20 sati i 30 minuta.