Brodsko-posavska

DONACIJA ZAKLADE ADRIS

Otvorena nastamba za zbrinjavanje ptica močvarica

Letarnik, odnosno veliki kavez vrijedan 50 tisuća kuna izgrađen je sredstvima Zaklade Adris u sklopu projekta "Zaštita ptica močvarica i njihova staništa u Brodsko-posavskoj županiji".

Centar za zbrinjavanje zaštićenih životinja u Ruščici   FOTO:Ivica Galović/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Večernji list

U povodu Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode, u Centru za zbrinjavanje zaštićenih životinja u Ruščici otvorena je nastamba za prihvat ugroženih ptica rodarica i drugih močvarica.

Letarnik, odnosno veliki kavez vrijedan 50 tisuća kuna izgrađen je sredstvima Zaklade Adris u sklopu projekta "Zaštita ptica močvarica i njihova staništa u Brodsko-posavskoj županiji". Ideja za izgradnju letarnika proistekla je iz dugogodišnje suradnje Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima s centrom u Ruščici, u koji ona već niz godina donosi ozlijeđene ptice i druge životinje iz prirode, javlja Večernji list.

"Naš cilj je da se ptice nakon rehabilitacije vrate u prirodu. Međutim, ako te ptice nemaju dovoljno prostora, njihov oporavak i puštanje na slobodu nije moguć. Upravo iz tog razloga pokrenuli smo ovaj projekt", kaže ravnatelj ustanove Mario Pavičić. Uz samu nastambu, tiskan je i prigodan promidžbeni materijal te poučna tabla s korisnim informacijama za posjetitelje o važnosti projekta. "Zahvaljujući ovoj prekrasnoj nastambi mi sada imamo višestruko bolje uvjete za prihvat ptica te puno veće mogućnosti za trening, let i sve ono što prethodi njihovu povratku u prirodu", kaže vlasnik centra Mirko Milec.

IZVOR: Večernji list