Ostalo

ATLETIKA

Vlašić i Perković nastupaju u New Yorku

Sandra Perković i Blanka Vlašić nastupit će na mitingu Dijamantne lige koji će se u subotu održati u New Yorku (SAD).

2009. Blanka Vlašić   FOTO:Dalibor Urukalović/PIXSELL
Piše: Media Servis

Blanka nakon više od godine dana stanke ponovo staje na zaletište.

"Veselim se povratničkom natjecanju kao da je prvo. Zapravo, u mnogočemu ga i doživljavam upravo tako. Jako sam zadovoljna kako smo iskoristili ovu 'maksi pauzu', nakupilo se dosta treninga i sada moram biti strpljiva u iščekivanju plodova. Ni sama ne znam što bih mogla očekivati, zato se ne zamaram brojkama već uživam u spoznaji da će san koji sanjam još od operacije postati stvarnost", poručila je uoči nastupa na njujoroškom mitingu hrvatska skakačica u vis.

Osim u Blanku, oči atletskog svijeta u subotu će biti uperene i u hrvatsku diskašicu Sandru Perković, koja je maestralno otvorila Dijamantnu ligu. U Dohi je slavila s rekordom mitinga i najboljim rezultatom sezone. Ipak, nakon mitinga, trebalo je zaliječiti neke ozljede.

"Rame je bilo ok, malo me je nekoliko dana nakon Dohe mučio desni zglob i desno stopalo, ali odradila sam 10 dana terapije pa sam sada kao nova", istaknula je Perković, koja dodaje da je zadovoljna formom i otvaranjem sezone. Što možemo očekivati u New Yorku?

"Natjecanje u New Yorku je ujutro u 9 sati, morat ću ići iz hotela u 7 jer treba sat vremena vožnje do stadiona, što znači da je buđenje u 5 sati. Nadam se da će sve dobro ispasti. Malo neuobičajeno, ali treba improvizirati", kazala je Perković, koja u New Yorku neće imati toliko jaku konkurenciju.

"Uvijek sam bila motivacija sama sebi tako da se ne opterećujem tko samnom baca, dobra konkurencija moze samo pomoći, zato se radujem Rimu, gdje će doći sve cure", rekla je Sadra poručivši i kako se veseli što se nastupima konačno vraća i Blanka.

"Drago mi je da je dobro te da može nastupati, dok je ona zdrava ne bojim se ja za njezine rezultate. Sada ćemo opet, ja se nadam zajedno harati svijetom", zaključila je hrvatska diskašica, olimpijska pobjednica i europska prvakinja.