Ostalo

[VIDEO- FOTO] BORILAČKI SPEKTAKL

Ricco Rodriguez i Ante Delija podigli Osijek na noge

Osijek je bio domaćin nesvakidašnjeg borilačkog spektakla. Dugo najavljivani turnir Final Fight Championship ispunio je sva očekivanja, i organizatori su s ponosom istaknuli osječki turnir kao najbolji do sada.

Piše: Republika.eu / STV

Nezapamćena atmosfera ispunjene dvorane Gradski vrt, oko 4 tisuće gledatelja na najbolji je način podržalo veliki borilački spektakl u kojem se osječkoj publici predstavilo nekoliko zvučnih svjetskih imena u najatraktivnijem stilu slobodnih borbi, kicboxa i K1 pravila.

Sjajna atmosfera, vrhunska produkcija tima FFC-a te veličanestvfene borbe publiku su ostavljale bez daha, a na najbolji način znali su se Osječanima zahvaliti i samo borci. 

Prije svih prva zvijezda turnira, bivši svjetski UFC prvak Amerikanac Rico Rodriguez, koji je uz pobjedu nad Slovencem Tomažom Simoničem pokazao i dio iz svog show repertoara. Publiku je posebno oduševio Dubrovčanin Ante Delija, možda i prvo ime turnira, koji je u MMA borbi u samo jednoj rundi bio bolji od Albanca Egzona Selmanija.

Osječke borce predstavljali su Kickboxer Nino Vladušić koji je morao predati meč zbog ozljede lakta te sjajni hrvač Saša Milinković koji je polugom na efektan naćin pobjedio Grka Lamprakisa. Izdvajamo i odlične nastupe Igora Mihaljevića i Slovenca Uroša Veličevića te pobjedu Ante Račića.

"Hvala vam svima što ste ostali tako kasno, što ste pokazali kako volite ovaj sport i kako nas podržavate. Radili ste to veličanestveno. Čestitam i Anti i Igoru na odličnim pobjedama, a osuševljen sam ovdje sa svim, i gradom Osijekom i publikom, baš sa svime", rekao je Rico Rodriguez.

"Vi ste najbolja publika, svaka vam čast. Osjećao sam se kao da sam u Dubrovniku", publici je rekao Ante Delija.

Split, Zagreb i Zadar nisu bili ni približno osječkom turniru u seriji FFC-a ove godine, i organizatori su iznimno ponosni što su se odlučili na slavonsku metropolu. Najviše ih je iznenadila do kraja ispunjena dvorana, ali i način na koji je osječka publika pratila natjecanje.

"Moram stvarno reći bilo je dosta skeptika kad smo izabrali Osijek. Ja sam vjerovao u ovo, proveo sam najljepše trenutke u životu u ovom gradu, i sada mi se to vratilo na najljepši način. Najbolji turnir do sada, s najboljom publikom i vratit ćemo se opet sigurno", rekao je organizator FFC-a Orsat Zovko.

Rezultati: FFC 5 Osijek, glavne borbe

MMA (teška): Ricco Rodriguez pobijedio Tomaža Simoniča - poluga na ruku

Kick-boks (teška): Pavel Zhuravlev pobijedio Vinchenza Renfurma - nokaut

MMA (teška): Ante Delija pobijedio Gzima Selmanija - tehnički nokaut

MMA (do 66kg): Antun Račić pobijedio Artaka Nazarjana - odluka sudaca

Kick-boks (teška): Igor Mihaljević pobijedio Uroša Veličeviča - odluka sudaca

Uvodne borbe:

Kick-boks (do 91 kg)  Igor Emkić pobijedio Ivana Stanića (nokaut)

MMA (do 77kg) Laszlo Senyei pobijedio Ivana Gluhaka - poluga na ruku

MMA (teška): Saša Milinković pobijedio Michaila Lamprakisa - poluga na ruku

MMA (do 93 kg): Matej Batinić pobijedio Attilu Petrovszkog - gušenje

Kick-boks (do 91 kg): Nino Vladušić vs. Sefan Anđelković - no contest

FOTO: SiB.hr