Događanja

33. PO REDU

Počinje Osječko ljeto mladih

Mladi i po podacima u rodnom listu, ali i po stanju duha u sljedećih nekoliko dana u Osijeku dolaze na svoje. Danas naime počinje 33. Osječko ljeto mladih...

OLJM   FOTO:facebook.com
Piše: Media Servis

Program će biti glazbeno-umjetnički, kreativni i akademski. S ponosom tako ističe predsjednica Studentskog zbora osječkog Sveučilišta Barbara Opačak.

"Ovo je 33-godišnja manifestacija, koja pored svog koncertnog dijela, ima umjetnički, kreativni i akademski program i gdje su naši studenti dosta zastupljeni i to nam je izuzetno drago", kaže Opačak koja otkriva tko će sve nastupiti u koncertnom dijelu.

"Imamo nastupe Opće opasnosti, S.A.R.S.-a, Jure Stublića & Filma, Tomislava Bralića i klape Intrade, Teške industrije, Blues Stripa, The Sparksa, Zorana Mišića. Sve se odvija od 5. do 10. 6. Koncerti počinju u 10 sati u dvorištu Vege, zagrijavanje atmosfere odrađuje DJ Philip Kro već od 8 sati u dvorištu, a ovaj umjetnički i kreativni akademski program počinje samim otvorenjem Osječkog ljeta mladih koje će biti u prostorijama Studentskog zbora u Kampusu u 4 sata", ističe Opačak.

Studenti će moći popiti i kavu s rektoricom.

"Imat ćemo jedno neformalno druženje da ono ne bude ex-katedra već da to bude neformalno i u nekom prijateljskom okruženju gdje će studenti moći normalno razgovarati, ne samo o studentskim problemima i pitanjima nego i o ovako nečem neformalnijem. To će se odviti u subotu 8.6. u 4 sata na terasi Hotela Osijek", kaže predsjednica Studentskog zbora osječkog Sveučilišta.

U okviru Osječkog ljeta mladih bit će održan i skup studentskih zborova.

"U četvrtak ćemo imati tribinu za naše studente, gdje će oni prezentirati svatko svoje Svučilište. Tribina se naziva 'Upoznajmo Sveučilište Lijepe naše' i tako smo zamislili da svatko isprezentira svoj dio".Osječko ljeto mladih počinje danas, a trajat će do ponedjeljka 10. lipnja.