Događanja

PRIGODNI PROGRAMI I KONCERTI

Evo kako će se diljem Hrvatske dočekati ulazak u EU

Prigodnim programima i koncertima brojni će gradovi obilježiti ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

Ulazak u EU u gradovima diljem Hrvatske obilježit će se prigodnim programima   FOTO:Daniel Kasap/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Dnevnik.hr

U Osijeku program obilježavanja počinje već u petak, Danom osječkih branitelja, a u subotu u 19 sati bit će održan koncert na Dravi puhačkog ansambla Muzičke akademije iz Graza. U nedjelju u Tvrđi ulazak u EU Osijek će oblježiti koncertom Tonija Cetinskog, javlja Dnevnik.hr.

Što se ostalih gradova tiče, 29. lipnja u Vukovaru će nastupiti Prljavo kazalište i Colonia, a u Dubrovniku Severina.

I Sisak će u nedjelju obilježiti ulazak u EU, nastupit će nekoliko bandova, a u ponoć će svirati Oda radosti.

Varaždin će ulazak u EU dočekati sportski. Program obilježavanja započinje maratonom 30. lipnja. Trkači iz Varaždina, Ptuja i Nagykanizse započinju maraton u svojim gradovima a srest će se na dravskom mostu kod Varaždin. Na Korzu se održava program u kulturno-tradicionalnom duhu Varaždina.

U Slavonskom brodu na Trgu Ivane Brlić Mažuranić nastupit će plesne udruge, kulturno-umjetnička društava grada Slavonskog Broda i okolice te glazbenici poput ženskog vokalnog ansambla 'Ad astra'. U ponoć se na Trgu očekuje Himna Europske unije te podizanje zastave EU i vatromet.

U Rijeci će se 30. lipnja održati svečani program u okviru kojeg je i otvorenje Riječkih ljetnih noći. U ponoć će na gatu Karoline riječke solisti, zbor i orkestar NK Ivana pl. Zajca izvesti Odu radosti.

Izvor: Dnevnik.hr