Tech

FORCEBOOK ULTRAPHONE 40

Pušten u prodaju prvi hrvatski SmartPhone!

Tvrtka HG Spot Informatika tvorac je prvog SmartPhone uređaja na području Lijepe naše. Prije nekoliko dana pušten je na tržište, a naziv ovog uređaja je - Forcebook Ultraphone 40.

Forcebook Ultraphone 40   FOTO:hgshop.hr
Piše: Republika.eu / Dnevnik.hr

Radi na operativnom sustavu Android 4.0 uz procesor Spreadtrum 6820 brzine 1.0 GHz, ima prednju i stražnju kameru, zaslon rezolucije 320x480 piksela, dual SIM card utor, itd.

Na službenim stranicama HG Spota vidljive su i ostale specifikacije ovog uređaja, a cijena mu je oko 500,00 kn.

"Tvrtka HG Spot planira iskoristiti fokus vodećih brendova na najzahtjevnije korisnike te će svoju priliku pokušati pronaći na srednjem i nižem segmentu tržišta", istaknuo je za Saša Lončar, direktor i vlasnik istoimene tvrtke prvog hrvatskog SmartPhonea.

Uređaj je za sada dostupan u mreži HG Spotovih prodavaonica, a Lončar kaže da su u pripremi i razgovori s drugim tvrtkama o maloprodaji kao što su T-Mobile, Vipnet i Tele 2. Planiran je i izvoz uređaja na tržište Europske unije, a Hrvatska joj je tek otvorila vrata, što im daje poticaj za stvaranje još boljeg poslovanja.

Njegova se proizvodnja trenutno odvija gjde je radna snaga jeftinija – u Kini, a istovremeno se na tržištu pojavio i nešto jači Ultraphone 53.