Gospodarstvo

NASTAVLJAJU SE KRITIKE

Sindikati i oporba protiv raspodaje državne imovine

Dan nakon što je na Vladi donesena odluka o stavljanju na bubanj Croatia osiguranja i HPB-a nastavljaju se kritike oporbe i sindikata...

Ozren Matijašević   FOTO:Goran Stanzl/PIXSELL
Piše: Media Servis

Rasprodaja državnih firmi i monetizacija autocesta nikako ne sjeda oporbi i sindikatima. Čelnik HUS-a Ozren Matijašević oštro se okomio na gospodarsku politiku Vlade, upozorivši da statistike pokazuju pad na gotovo svim područjima. Umjesto da se ulaže u rast proizvodnje rasprodaje se državna imovina i povećanjem trošarina još se dublje kopa po džepovima građana, smatra Matijašević. Pogotovo mu je zasmetala jučerašnja izjava premijera Milanovića da se sindikati bore za interes uskog kruga ljudi, pa je uzvratio kritikom zbog odluka o prodaji državne imovine.

"Šta nisu moguće i vaše odluke u ime uskog kruga odabranih koji će zahvaljujući tim odlukama za hrvatske prilike bezobrazno povećat svoja bogatstva i da vi to možda skupa sa svojim ministrima radite kako bi svi u budućnosti napunili džepove i omastili brk", oštar je bio Matijašević. Dodaje da dobiveni novci neće pomoći proračunu te smatra da se upravljanje državom na ovakav način ne smije nastaviti.

"Mi ne zazivamo izvanredne izbore, ali će se oni dogoditi ako se ovaj rasap nastavi, a inicirat će ih socijalno raslojavanje, većina građana koja će bit siromašna", zaključio je Matijašević.

Za laburista Branka Vukšića ponašanje HDZ-a i SDP-a pokazuje da između njih nema razlike, da ovisno o tome jesu li na vlasti mijenjaju ploču. Naime, podsjetio je da je Karamarko dizao ruke za monetizaciju dok je bio na vlasti, a da je Radimir Čačić u oporbi bio protiv toga.

"I što se sad dogodilo? Sad se promijenila vlast, ta vlast je promijenila ploču i sada tvrdi da treba monetizirati odnosno prodati autoceste, što je izdaja domovine", oštar je bio Vukšić.